dinsdag 2 september 2014

Verrrukkelijke volkoren fajita's met bruine rijst. Vergeet geen extra lepeltje in de salsa, hij's goddelijk!




Oké, ik moet wel wat bekennen. Ik ben een wereldkeuken-fanaat. Libanees, zoals ik zei, is een van mijn absolute toppers, maar dit, een kruidige mix van paprika's, kip, bonen en salsa kan mij ook echt intens gelukkig maken. Mexicaanse keuken is en blijft er eentje om je vingers -letterlijk- van af te likken!
Oorspronkelijk is een tortilla vooral gemaakt met maïs, maar dit is de gezondere volkorenvariant. Je kan hem overal kopen en hij smaakt net zo goed! 
Ik serveerde het op een grote snijplank, omdat ik dat wel stoer vond staan. Uiteraard kan je er 1001 kanten mee op.
Onder de bruine rijst mengde ik witte en rode bonen, maar hier maak je van wat je lekker vindt! 


Ingrediënten: 
Salsa: 

  • een rode peper (een groot, pittig én vers exemplaar)
  • 2 lente-uitjes 
  • een grote rijpe tomaat 
  • een half bosje koriander (ik ben echt verslaafd aan koriander dus ik kieperde er bijna een heel bosje in...)
  • 2 limoenen 
  • 2el balsamicoazijn 
  • 1el sojasaus 
Fajita's: 
  • 2 paprika's (Als je graag veel groentjes hebt neem je er best meer. Niks lekkerder dan een gegrilde rode paprika om uit de pan te pikken na het eten.) 
  • 1 of 2 rode uien 
  • 400g kippenborstfilet 
  • erg veel paprikapoeder 
  • olijfolie
Rijst & bonen: 
  • 400g gemengde bonen 
  • 1tl komijnzaadjes 
  • 1 verse rode peper 
  • 250g bruine rijst 
  • 1 citroen 
En verder: 
  • volkorentortilla's 
  • magere yoghurt 
  • 20g feta 

How to: 

  • Kook de rijst gaar. 
  • Vul de blender met 1 rode peper (eerst even zaadjes verwijderen), de lenteuitjes, de tomaat, de koriander, sap van 1 limoen, balsamicoazijn én sojasaus. Laat even staan. 
  • Ontpit de paprika's en snijd ze in stukken. Snijd de rode ui in vier en gooi dit alles samen in een grillpan. Strooi er zout en peper over en laat even schroeien rondom. 
  • Leg de kippenfilets op een snijplank, strooi er peper, een snuifje zout en vooral erg veel paprikapoeder op. Bak de kippenfilets klaar in een pan. 
  • Laat de bonen uitlekken, doe ze met het komijnzaad en een hele Spaanse peper in een pan en keer ze regelmatig om, tot ze duidelijk 'gaar' zijn. 
  • Terug naar de blender, pureer wat er in zit tot een smeuïge massa. 
  • Kieper de rijst samen met het sap van 1 citroen bij de bonen en warm goed op. 
  • Schep de gegrilde groenten op een snijplank (iets anders voldoet uiteraard ook) en verwarm de tortilla's in de grillpan. 
  • Snijd de kip in reepjes en leg ze op de groenten. 
  • Marmer de groentjes met de magere yoghurt. 
  • Bestrooi de hele boel met verkruimelde feta en koriander. 
  • Lik je vingers nu al maar af, je zal het nodig hebben! 



Hands of OUR food!



Hands of my food krijgt versterking!


 

Charlotte: 
Als je vertelt dat je bijna geen vlees of brood eet zie je vele wenkbrauwen de lucht in schieten.  “Wat eet jij dan?” is meestal de vraag dat hier opvolgt. In hun ogen verander ik dan ook instant in een konijn dat altijd op zijn worteltjes knabbelt of in een geitenwol sokken vrouw. Na vele nieuwsgierige neuzen in mijn lunchbox liep ik al een tijd rond met het idee om een blog hierover te starten.

Toen Lieselotte mij het recept van haar havermoutbroodje gaf werd het me duidelijk, wij moeten samen iets doen!

Enkele jaren terug begon mijn dag steevast met een suikerrijk mega ongezond energiedrankje. Nu puilen mijn kasten uit van de havermout, chiazaden en andere healthy stuff.
De recepten die ik maak zijn meestal alleen met ‘echt voedsel’. Dus zo weinig mogelijk bewerkte ingrediënten maar gewoon wat moeder natuur ons geeft. Natuurlijk zullen daar ook af en toe echte cheatmeals bij zitten, ben ook maar een mens hé!

Wij gaan regelmatig onze succesrecepten delen met jullie en vele leuke tips geven. Er gaan uitdagingen volgen waar jullie ook kunnen aan deelnemen en nog veel meer.

Onze moeders vertelden een tijdje terug dat we vroeger nog samen taartjes in de zandbak hebben gebakken, nu gaat er veel meer dan zand gebakken worden bij handsoffmyFOOD!

Lieselotte: 
Na één hap in mijn  gebakken havermoutbroodje wist ik het zéker. Dit recept wil ik met de wereld delen! Het is gewoon te lekker om niet te doen! En, als bloggende mama, plopte er een idee in m'n hoofd... Ik maak er gewoon nog een blog bij! Eentje die draait rond de tweede spil van mijn bestaan: Eten! Niets waar ik zo gelukkig van kan zijn als veel volk aan tafel, dampende schalen en planken en heerlijk, gezond eten!

"Hands off my food", of eigenlijk, "Hands off our food!" is een feit! 

Amper enkele uren na het verschijnen van mijn eerste receptjes kwam een van de meest fantastische desserten-bakkers (en gezond-en-fit-goeroe) uit mijn vriendenkring op het idee om samen aan de slag te gaan! Ik zei uiteraard: "Okay dan!", en zo kwam het dat we vanochtend samen rond de tafel zaten met onze schrijfschriftjes -Charlotte al wat meer voorbereid dan ik-.

Dus, beste lezers, verwacht je aan rubrieken als 'SkinnySinners', 'Wwwraauw-food', 'Oh-my-oats' (want we houden van havermout) en 'Saturdaysmoothies'!

En als laatste, zet je schrap want... van 15 september tot 19 september starten we met onze eerste eet-uitdaging! Het belooft een harde vijfdaagse te worden. Daarover snel meer!