De WWWRAUWFOOD challenge is voorbij en ik heb al genoten van een dagje te koken. Verrassend genoeg heb ik gisteren pas als avondmaal voor de eerst keer warm gegeten. Misschien schuilt er dan toch een stiekeme rawfoodie in mij?
Ik had jullie nog beloofd het receptje de delen van de heerlijk pittige curry-carrotsalade. Zoals ik al eerder zei, eet ik bijna nooit volledige rauwe maaltijden. Ik eet er graag kaas, quinoa, pasta, een eitje of andere dingen bij. Maar deze raw salade vond ik, als mega curry-fan, echt super!
De tweede keer dat ik hem gemaakt heb, is er een beetje freestyling aan te pas gekomen. Toen heb ik er nog appel en witloof bij gedaan en de cashewnoten vervangen door zonnebloempitten. Dus feel free om te experimenten en laat jullie succesreceptjes, voor deze salade, zeker weten aan ons!
Wat heb je nodig?
Voor 1 grote portie
- 1/4 verse ananas
- 1 geraspte wortel
- 1,5 eetlepel rozijnen
- Handje sluimererwten
- 1 eetlepel curry. Ik heb er voor mezelf meer ingedaan, dus kruid gerust bij naar je eigen smaak.
- Handje cashewnoten (het liefst geweekt)
- 50 ml plantaardige melk
How to?
- Snij de ananas en sluimerwerten in stukjes.
- Meng dit met de wortel en rozijnen.
- Doe je noten, curry en plantaardige melk in je hakmolentje en mix.
- Giet de dressing over de salade.