De eerste keer dat ik zelfgemaakte pesto proefde heb ik de potjes direct afgezworen. Wat een smakenexplosie in je mond zeg, tegenover die kleffe kant-en-klare versies.
Ga je dan nu met het excuus komen van geen tijd? STOP daar ook maar mee! Zelf pesto maken duurt bijna even lang als een potje openen. Gewoon alle ingrediƫnt bij elkaar, mixen en klaar is kees.
Je gaat je beginnen afvragen wat ze in die potjes steken want de smaken zijn echt niet te vergelijken. Probeer het en je bent verkocht.
Het receptje dat ik deze keer heb gemaakt is niet de originele pesto met basilicum en pijnboompitten. Ik heb er boerenkool in gekieperd. De super groente die zo in is dat je snel moet zijn om je zakje te bemachtigen in de supermarkt.
Ik serveer pesto meestal met pasta en wat groentjes zoals courgette en spinazie. Maar je kan het ook bij je slaatjes eten, tomaat en mozzarella of gewoon als saus vervanger tussen broodjes.
Wat heb je nodig?
- 30gr pistachenootjes
- 40gr boerenkool (enkel het zachte bladgroen, niet de harde nerven)
- 1 teentje look
- 10gr Parmezaanse kaas
- 125ml olijfolie of een andere olie naar keuze (liefst koudgeperst)
- Afwerken met een paar druppeltjes citroensap, peper en zout.
How to?
- Kieper al je ingrediƫnten in de foodprocessor of hakmolentje van je staafmixer.
- Mixen maar en geniet en je home-made superfood pesto.