Wij maken de dadel-choco bolletjes héél veel. Zo een lekker bolletje (of 2) als voormiddag snackje, is echt iets waar ik naar uit kijk.
Als echte carrot-cake fans moesten wij natuurlijk deze bolletjes ook proberen.
Net als de dadel-choco bolletjes zijn ze weer een groot succes!
Ooit al gedacht, als ik nu eens maar één hapje van de taart neem? Hou jezelf nu niet voor de gek hé!
Als er een stuk taart voor je staat en je hebt al geproefd van de heerlijkheid......dan....ja dan is het te laat en verslind je alles!
Wel met deze bolletjes kan je gewoon één hapje carrot-cake nemen en gedaan. Ok, neem gerust nog een tweede.
Wat heb je nodig?
- 5-7cm wortel
- 8 dadels (de kleintjes)
- 1 theelepel kokosolie
- 1theelepel kokosrasp
- 1 scheutje vanille extract
- 1 eetlepel honing
- 1 klein handje walnoten
- Eventueel bij kruiden met nootmuskaat, gember, kaneel,...
How to?
- Doe je wortel en noten samen in de foodprocessor of hakmolentje.
- Mix tot je nog kleine stukjes hebt.
- Voeg hierbij alle andere ingredienten (behalve de kokosrasp) en mix.
- Rol van dit deeg kleine bolletjes en haal ze nog een keertje door de kokosrasp.
- Leg ze in de vriezer voor min. 2 uur.