Het is moeilijk uit te leggen wat dit nu juist is. Het is een cake, maar als je een mierzoete classic cake verwacht zal je van een kale reis thuis komen. Is het dan meer een brood? Ja, nee..ja, het heeft niet de structuur van brood maar het smaakt er wel naar. Is dit eigenlijk wel belangrijk? Nee, want het is gewoon heerlijk en dat is alles wat telt.
Je kan het als een broodvervanger eten bij je ontbijt met een hartig beleg of gewoon puur. Natuurlijk mijn favorietje: tussendoor met een dikke laag pindakaas, oh god ja!!
Mijn excuses aan de vegans, want dit is niet geschikt voor jullie. Maar ik ben zeker, mits wat kleine aanpassingen dat dit ook een vegan topreceptje kan worden.
Wat heb je nodig?
- 1 wortel
- 1 appel
- 130gr boekweitmeel
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1,5 eetlepel kokosolie
- 1 ei
- 2 koffielepels kaneel
- 1/2 koffielepel nootmuskaat
- 1 tot 2 koffielepels vanille extract
- 1 koffielepel natrium bicarbonaat/bakpoeder
- 1 eetlepel lijnzaad (omdat ik het gewoon graag overal in kieper)
- Heb je het graag wat zoeter gebruik dan wat maple syrup/honing.
- Verwarm je oven voor op 170 graden.
- Rasp de appel en wortel.
- Smelt de kokosolie.
- Meng dit alles met de andere ingrediƫnten.
- Roer goed zodat je zeker geen deegklonters hebt.
- Bekleed je cakevorm met bakpapier of vet hem goed in.
- Doe het deeg in de vorm en bak voor ongeveer 40-50minuten.
- Laat afkoelen als je kan wachten.