Hier zijn we weer met nieuw lekkers! Vandaag in onze oven: kruidnoten.
Kruidnoten, pepernoten, je hoort de 2 constant door elkaar. Maar zijn ze hetzelfde of niet?
Na wat google-werk kwam ik erachter dat het niet zo is. Het lekkers dat ik gemaakt heb zijn dus wel degelijk kruidnoten.
Voor kruidnoten gebruik je een kruidenmengeling die er deze week doorvliegt in onze keukens: speculaas- of koekkruiden. In pepernoten gebruikt men meestal honing en anijs, zoals bij taai-taai.
Zo, weer even wat bijgeleerd over wat er in je schoentjes terecht komt ;)
Met dit receptje heb ik ongeveer 20 grote kruidnoten gemaakt. Je kan de bolletjes gerust wat kleiner maken, zo heb je er meer. Dat zal nodig zijn, want ze zijn onweerstaanbaar!
TIP: Laat nog een paar kruidnootjes over. Lieselotte heeft nog een heerlijk ontbijt voor jullie waar ze bij van pas komen.
Wat heb je nodig?
- 40gr amandelmeel
- 60gr boekweitmeel
- 30gr kokosbloesemsuiker
- koekkruiden naar smaak, maar gebruik toch zeker 2 eetlepels
- 1 theelepel kaneel
- 1.5 eetlepel plantaardige melk
- 2 eetlepels gesmolten kokosolie
- snuifje zout
How to?
- Verwarm je oven op 180 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier.
- Meng al je droge ingrediƫnten goed onder elkaar.
- Voeg hierbij de gesmolten kokosolie en kneed tot een deegbal.
- Rol kleine balletjes van je deeg en leg ze op het bakpapier.
- Bak in de oven voor ongeveer 15-20 minuten, ze verbranden snel langs de onderkant!
- De mijne hebben 20min ingestaan, maar waren ook wel grote.
- Het is normaal dat de kruidnoten nog zacht zijn als ze uit de oven komen.