Healthy cookies zijn vaak moeilijk krokant te krijgen, door een groot gebrek aan suiker. Of je moest ze natuurlijk véél te lang laten bakken. Maar niemand eet graag een verkoold koekje. Suiker in kappen dan maar? Nee hoor, wij gaan opzoek naar die bite zonder kilo's van het witte goedje!
Deze koekjes heb ik ook niet zomaar gemaakt, maar met voorbedachten raden. Ze maken deel uit van een groter geheel. Heb ik je nieuwsgierig gemaakt? Hou dan zeker onze blog in het oog voor het receptje van VEGAN BANANA PUDDING met een zeer speciaal ingrediënt! Dit zal ik later deze week delen met jullie.
Maak alvast deze koekjes want ze zullen nog van pas komen.
Wat heb je nodig?
- 90gr havermout
- 1 eetlepel boekweitmeel
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels gesmolten kokosolie
- 1 eetlepel plantaardige melk
- snuifje zout
- scheutje vanille extract
How to?
- Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier.
- Meng al je ingrediënten goed onder elkaar.
- Als je deeg te droog is giet je er nog wat melk bij.
- Schep met een lepel kleine hoopjes deeg op je bakpapier.
- Druk ze plat tot een koekje.
- Bak voor ongeveer 20 - 25 minuten (hou ze goed in het oog want de ene oven is de andere niet!)
- De koekjes gaan nog zacht zijn als je ze uit de oven haalt. Ze worden krokant met het afkoelen.