donderdag 11 juni 2015

BREAKFASTMADNESS: Luxe, roze frambozenbowl met een snuif #Maca -Enkel voor de genieters!-

Zomer. Vandaag leek het wel alsof de vogels extra luid floten, de grassprietjes in de tuin groener waren en het geen 6, maar simpelweg 9u 's ochtends was. Zomer. Dat vraagt om vers fruit, mooie kleurtjes en de geur van bessen.
Tijd voor een luxueus kommetje heerlijkheid dus. 


Dit ontbijt is echt een basisreceptje. Je kan werkelijk alle soorten bessen gebruiken. Experimenteer met bramen, blauwe bessen, aardbeien,... De basis is altijd banaan. Die zorgen voor de smeuïge textuur.
Een goede tip? Koop telkens 3 trossen bananen. Groene, net-geen-groene én overrijpe bananen. De overrijpe bananen vries je, in schijfjes, in in je vriesvak. De net-geen-groene eet je op en de groene laat je lekker rijpen in het zonnetje. Vul je vriezer op tijd en stond aan, in de zomer is trek in een ijsje nooit ver weg.
Kieper de bevroren schijfjes in je blender en kies een smaakje... Go wild! ;) 


Dit is géén ijs, maar een smoothiebowl. Het verschil? Je voegt gewoon wat plantaardige melk toe. Klaar. 

Geen zin in superfoods? Laat de maca achterwegen. Het is absoluut geen must! 

Ingrediënten voor 2: 
- 300g bevroren frambozen
- 2 bevroren bananen
- 2el macapoeder
- 250ml plantaardige -suikervrije!- melk
- 1el hennepzaad


Topping:
- 3 vijgen, in schijfjes
- hennepzaad
- gojibessen

Ook hier geldt... neem wat je lekker vindt!