donderdag 25 september 2014

Quinoa met pompoen, kikkererwten en rucola!

Klop klop!! Wie is daar? De herfst, ik kom je donkere dagen, kale bomen en natte voeten geven!
Hier is het dan, het moment dat we zo ver mogelijk zouden willen uitstellen: DE HERFST. De blaadjes beginnen te vallen, de dagen korten en het aanbod exotisch fruit in de winkels is veel magerder.
Maar natuurlijk brengt de herfst ook veel lekkers met zich mee, zoals.... de pompoen!

Je ziet ze nu al overal, in voortuintjes, met een bordje "te koop" of "€2 in de brievenbus steken". Wat een vertrouwen in de goedheid van de mensheid zeg. Ik vrees dat niet iedereen hun centje achter laat hoor.

Maar ik wel, ik heb besloten deze herfst volop de pompoen te ontdekken!



Wat heb je nodig?
1 grote portie of 2 kleintjes

  • 1/2 flespompoen, in stukjes gesneden en geschild.
  • Klein blikje kikkererwten of kook ze zelf.
  • Rucola sla
  • 80 gr quinoa ongekookt.
  • olijfolie (vervang gerust door geurloze kokosolie)
  • 1,5 theelepel currypoeder
  • 1,5 theelepel gram masala of een andere kruidenmengeling uit het midden oosten.
  • Halve citroen
  • Halve sinaasappel

How to?

  • Verwarm je oven om 200 graden.
  • Meng de pompoenblokjes, kikkererwten, kruiden en 2 eetlepels olijfolie, in een ovenschaal.
  • Zet dit in de oven voor ongeveer 25 minuten.
  • Kook ondertussen je quinoa tot het water weg is en de quinoa gekiemd is.. Gebruik altijd dubbel zoveel water, dus bv. 1 kopje quinoa, 2 kopjes water.
  • Als alles gaar is meng je de quinoa met de pompoen en kikkererwten en voeg de rucola toe.
  • Knijp de citroen en sinaasappel erover uit en kruid af met peper.
  • Je kan dit zowel warm als koud eten, smakelijk!