maandag 16 maart 2015
VEGAN VIBES: Ratatouille #zoalsmijnmamahetmaakte met sobanoodles! #Thankgodfortheleftovers
Voor we verder gaan... We hebben een eerste mini-give-away! Je kent ze misschien nog niet maar deze RAWFOOD-chocoladerepen. Gezond, clean en helemaal lekker! Wil je ze eens uittesten voor je naar de winkel rent? Deel onze foto op facebook, like onze pagina en maak kans op een ontdekpakketje!
Dit lekkers werd me als kind met de 'paplepel' binnen geschept. Mijn mama, dé queen van de 'knabbelsoep' waar ik ooit al over vertelde, was ook een absolute kei in het maken van waanzinnige 'ratatouille'. Hoewel mijn versie nooit de hare kan evenaren -ik beken, ze overtreft me hier sowieso in-, is deze toch ook écht lekker!
Een tip? Snij alle groenten op voorhand. Snij ze in blokjes en etaleer ze in de volgorde dat ze in de kookpot belanden. Respecteer gaartijden -uitermate belangrijk als je botergare groenten wil- en neem je tijd.
Vitamineboost ten top!
Bestrooi nadien met een gigantische hand fijngehakte koriander, zit vol antioxidanten. Antioxidanten zorgen voor een clean lijf en elimineren 'the bad guys'. De vrije radicalen dus. Heb je nodig als je op je lijn let.
Ingrediënten:
- 1,1dl zonnebloemolie
- 2 kleine uien
- 4 tenen knoflook
- 1/2 groene chilipeper in fijne stukjes gehakt, zonder zaadjes
- 2 rode paprika's in blokjes van 3x3cm
- 1/2 flespompoen in blokjes van 3x3cm
- 1 pastinaak in blokjes van 3x3cm
- 200g groene boontjes, schoongemaakt en in twee gebroken
- 1 courgette in blokjes van 3x3cm
- 1 aubergine in blokjes van 3x3cm
- 1 kleine zoete aardappel in blokjes van 3x3cm - 2 tomaten in blokjes, fijngehakt
- 1/2el agavesiroop
- 1el tomatenpuree
- 2dl water
- een grote bos fijngehakte koriander
- zout en peper
- 50g sobanoodles per persoon
How to:
- Giet 2/3 van de olie in een gietijzeren pan. Zet het vuur hoog.
- Doe de uien erin en fruit 5 minuten, terwijl je ze goed in de gaten houdt.
- Roer de knoflook, de chilipeper en de paprika onder de ui en fruit alweer 5 minuten.
- Voeg de pompoen en pastinaak toe. Bak 5 minuten. Roer goed.
- Schep alle groenten met een schuimspaan uit de pan en zet even opzij. Laat zoveel mogelijk olie in de pan.
- Giet de overgebleven olie in de pan en verhit deze opnieuw.
- Bak de groene boontjes, de courgette en de aubergine 5 minuten en schep ze af en toe om.
- Doe alle groenten nu bij elkaar in de pan.
- Voeg de aardappelen, de tomaten, de agavesiroop, de tomatenpuree en royaal peper en zout toe.
- Roer alles goed door elkaar.
- Giet water bij de groenten tot ze half onder water staan. Zet het deksel op de pan en laat 30 minuten pruttelen op een middelhoog vuurtje.
- Proef en voeg nog wat peper en zout toe als dat nodig is.
- Verhit de oven nu op 200°C.
- Schep de groenten in een grote ovenschaal en giet het kookvocht er over.
- Zet de groenten 30 minuten in de oven, tot de groenten gaar zijn en het kookvocht bijna ingekookt.
- Kook de sobanoodles.
- Garneer met véél koriander.
Smakelijk!
Labels:
agavesiroop,
aubergine,
boontjes,
chilipeper,
courgette,
flespompoen,
groene boontjes,
koriander,
paprika,
pastinaak,
pompoen,
ratatouille,
sobanoodles,
tomaten,
tomatenpuree,
vegan,
zoete aardappel
Abonneren op:
Posts (Atom)