dinsdag 18 november 2014

Fiesta Mexicana sausjes, om onbeperkt van te genieten!

 
Gisteren heb ik jullie doen watertanden bij de fantastische gepofte zoete aardappel Mexican-style.
Zoals beloofd volgen nu ook de zalige sausjes die er bij horen.

Welke sausjes krijg je meestal bij Mexicaans? Zure room! Ik geef toe, een heerlijkheid, maar oh zo fout. Het woord verklaard zichzelf, het is room.
Guacamole, een minder fout sausje. Maar toch ondertussen al zo cliché.

Hier zijn voor jullie 2 vernieuwende Mexicaanse sausjes. De ene is lekker fris met avocado en de andere is wat zoeter met...chocolade!

Je kan ze serveren bij Mexicaans, zoals de gepofte zoete aardappel met Mexicaans slaatje, of als dipsausje.

Fris avocadosausje

Wat heb je nodig?

  • 1/2 avocado
  • 1 eetlepel ongezoete yoghurt naar keuze (natuur, Griekse, soya,..)
  • 1 teentje look
  • 1/4  limoen of citroen
  • paar blaadje koriander
  • peper

How to?

  • Doe al je ingrediënten in je foodprocessor en knijp de limoen erover uit.
  • Goed mixen en je sausje is al klaar

Red blanket saus

Wat heb je nodig?
  • 1/2 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 blik tomaten blokjes of gepelde tomaten
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 3 kleine dadels
  • 1 theelepel notenpasta
  • 1 theelepel cacaopoeder
  • 1/4 limoen of citroen
  • snuifje zout
  • kokosolie

How to?

  • Snij je ui en look fijn.
  • Fruit deze even kort in wat kokosolie, met de komijn, tijm, chilivlokken en zout.
  • Voeg de tomatenblokjes toen en laat even koken.
  • Doe de tomatensaus in de foodprocessor, voeg de andere ingrediënten toe en knijp de limoen erover uit.
  • Mix goed en geniet Mexican-style!