Overnight oats blijft echt één van de snelste en lekkerste ontbijtjes. Maar ik eet het tegenwoordig niet enkel als ontbijt, het gaat ook mee naar het werk als lunch. Omdat ik met warm weer liever wat lichter ontbijt met fruit en/of een smoothie verschuiven de oats naar de middag. Waarom niet!? Je collega's zullen jaloers zijn op je lunch die super healthy is maar smaakt naar een heuse cheat meal.
Ik kan nog steeds niet geloven dat er nog mensen zijn die hier nog nooit van gehoord hebben. Dus als het nieuw is voor je: het basisreceptje is heel simpel, gewoon melk en havermout mengen en een nachtje in de koelast laten slapen. Kieper er gerust bij waar je zin in hebt en experimenteer er op los. Smakelijk foodsters!
Wat heb je nodig?
een grote portie voor 1 pers.
- 50gr havervlokken
- 200 ml plantaardige melk
- 2 opgehoopte eetlepels cacaopoeder
- 1 banaan
- 2 eetlepels cacaonibs
- 2 eetlepels gehakte hazelnoten
- Optioneel: lijnzaad, chia zaad, noten,....
How to?
- Meng alles onder elkaar, behalve de banaan en laat een nachtje rusten in de koelkast.
- s 'Morgens snij je de banaan in plakjes en leg deze op de havermout.
- Goedemorgen of middag ;)
Zin in meer?
Basic overnight oats |
Rommel in een potje! |