maandag 11 mei 2015

VEGAN VIBES: Heerlijk verfrissende citroen-quinoa salade #gogreen #stayclean


Ah. Nu al mijn excuses voor het veelvuldig posten van quinoa-recepten. Ik ben een beetje eh... tja... fan. Quinoa koop je best echt fairtrade. Het is een Zuid-Amerikaanse graansoort die heel wat ophef veroorzaakt omwille van het feit dat erg arme boeren het moeten produceren en verschepen naar ons land. Wees je dus bewust van wat je eet en draag je steentje bij voor eerlijke handel.
Proteïne haal je uit de kikkererwten en de quinoa. Gezonde vetten uit de avocado. De hele salade barst van de gezonde groentjes (hello spinazie!) en de dressing is super tasty. 

Uitproberen dus! 

Ingrediënten: 
- 100g quinoa
- 250ml groentenbouillon
- 1 blik kikkererwten
- 2 kopjes kerstomaten
- 3 avocado's, in stukjes
- 3 kopjes spinazie, gewassen
- 1 grote plant peterselie
- een halve ui
- 3 teentjes look

Dressing: 
- sap van 3 citroenen
- zest van 1,5 citroen
- 3tl Dijon-mosterd
- 2tl olijfolie
- 2tl agavesiroop
- 1tl komijnpoeder 

- peper en zout 


How to: 
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking in de groentenbouillon. Na dat, zet hem even aan de kant.
- Was de peterselie en de spinazie grondig en doe ze in de blender.
- Voeg ook de ui toe (in grote stukken) en de look (in kleine schijfjes). Blend alles kort even door.
- Doe je groentemengsel in een kom, voeg de kikkererwten toe en de quinoa. Meng alles goed door elkaar.
- Meng voor je dressing alle ingrediënten samen in een kommetje.
- Giet de dressing over de salade, voeg de kerstomaatjes (gehalveerd) en de avocado (in kleine blokjes) toe.
- Koel dit alles 15 minuten in de ijskast, tot de smaken grondig zijn opgenomen.

Njammie!