zondag 5 april 2015

SKINNY SINNER: Chocolate cheesecake #totallyvegan #verbluffendsimpel


Aha! Cheesecake. Mijn groot gemis in mijn veganistisch bestaan. Speculaasbodempje met sneeuwwitte topping en bovenaan mandarijntjes op siroop. Het idee alleen maakt me melancholiek. Maak kijk eens aan... dit experimentje maakt me bijna even blij! Het is echt een -we proberen te koken met wat we in huis hebben-verhaal. 
Dat was  niet zo bijster veel. Nu goed, het resultaat is echt toppie. Dus hé, mij hoor je niet zeuren. Suikervrij, superhealthy en met behoorlijk hoog chocolade-moussegehalte. 

Ingrediënten: 
Basis: 
- 300g gemengde noten (ik had echt een handje cashews, 10 verloren gelopen amandelen,... een écht allegaartje dus)
- 200g dadels, liefst medjouldadels... en eet er zelf nog eentje op als je dan toch bezig bent
- 1tl zout
- 2el kokosolie, gesmolten 


Chocoladelaag: 
- 4 zeer zachte avocado's (Ze moeten wél nog prachtig groen zijn vanbinnen...)
- 150g kokosolie (gesmolten)
- 1 handje vol verse munt
- 5 volle eetlepels raw-cacopoeder
- 4el agavesiroop / ahornsiroop of, als het niet vegan hoeft, honing 


Optioneel: 
- nootjes, aardbeien, frambozen, muntblaadjes, ... 


How to: 
- Blend alle ingrediënten voor de basislaag. Stort uit in een springvorm en rol egaal met een kleine ronde deegrol. Zet 15 minuten in de diepvriezer.
- Blend ondertussen alle ingrediënten voor de tweede laag. Proef en voeg eventueel meer agavesiroop toe als je van zoet houdt.
- Stort uit op de basislaag. Strijk mooi glad.
- Wil je ze de dag zelf opeten? Zet ze minstens vier uur in de koelkast. Is ze voor later? Bewaar in de diepvriezer en haal ze 4 uur voor je ze nodig hebt tevoorschijn. Laat ze in de koelkast op perfecte temperatuur komen.
- Werk af met wat je wil... 


Vertel je bezoek NIET wat op de ingrediëntenlijst staat, laat ze vooral héél véél raden.