woensdag 16 maart 2016

VEGAN VIBES: Sushi-madness! Best temaki sushi-ever! Superdelicious! Who needs mayo? #avocadolovers


Er zijn zo van die dagen dat ik écht alleen maar zin heb ik sushi. En dat is erg moeilijk, als je vegan door het leven wandelt. Eerlijk? De smaak van échte fresh-fish zoals ik die vroeger at, zal ik nooit meer ergens proeven. Maar, het vullen van NORI-wraps kan op zoveel verschillende manieren, dat het echt niet eens een gemis hoeft te worden. Integendeel. Net als zovaak, zijn de veggie-versies tienduizend keer origineler én beter op smaak gebracht! 


Naast NORI-vellen heb je niet veel meer nodig dan creativiteit. Geen sushi-roll-skills en al helemaal geen engelengeduld. Een scherp mesje, een vork en een grote kom. Klaar. Vandaag koos ik voor flashy kleurtjes in m'n saladbowl! Wanneer we alles door elkaar hadden gemengd tot een lekker geheel, rollen we de boel tot een frietzakje! Ready! :) 

Ingrediënten:
- Little Gem salade (1 stronkje, heel fijn gesneden) 
- Broccolischeutjes (of een ander soortje...)
- Fijngesneden worteltjes en komkommer (in kleine blokjes is het handigst)
- 1 blikje kikkererwten
- 1 rijpe avocado (rijp, maar niet bruin!)
- 2 el geroosterde sesamzaadjes
- een lenteuitje, fijngehakt
- een hand vol basilicumblaadjes, fijngesneden
- sap van 1/2 citroen
- 1 el olijfolie
- 1/2tl currypoeder 

- een dikke snuif zout en peper 
- 1/2 tl komijnzaadjes
- 1/2 tl kurkuma
- 4 norivellen, in de breedte in twee gesneden

How to: 

- Prak de avocado tot een papje in een kom.
- Voeg de kruiden en de kikkererwten bij. Prak even door.
- Meng hieronder de sla, de wortels en komkommer en de scheutjes.
- Voeg de overige ingrediënten toe. 

- Proef en kruid stevig af!
- Vul de nori-vellen. Niet teveel! En draai alles in een soort tipzakje. Kleef de uiterste randen vast met wat water! 

- Enjoy!