Naast NORI-vellen heb je niet veel meer nodig dan creativiteit. Geen sushi-roll-skills en al helemaal geen engelengeduld. Een scherp mesje, een vork en een grote kom. Klaar. Vandaag koos ik voor flashy kleurtjes in m'n saladbowl! Wanneer we alles door elkaar hadden gemengd tot een lekker geheel, rollen we de boel tot een frietzakje! Ready! :)
Ingrediënten:
- Little Gem salade (1 stronkje, heel fijn gesneden)
- Broccolischeutjes (of een ander soortje...)
- Fijngesneden worteltjes en komkommer (in kleine blokjes is het handigst)
- 1 blikje kikkererwten
- 1 rijpe avocado (rijp, maar niet bruin!)
- 2 el geroosterde sesamzaadjes
- een lenteuitje, fijngehakt
- een hand vol basilicumblaadjes, fijngesneden
- sap van 1/2 citroen
- 1 el olijfolie
- 1/2tl currypoeder
- een dikke snuif zout en peper
- 1/2 tl komijnzaadjes
- 1/2 tl kurkuma
- 4 norivellen, in de breedte in twee gesneden
How to:
- Prak de avocado tot een papje in een kom.
- Voeg de kruiden en de kikkererwten bij. Prak even door.
- Meng hieronder de sla, de wortels en komkommer en de scheutjes.
- Voeg de overige ingrediënten toe.
- Proef en kruid stevig af!
- Vul de nori-vellen. Niet teveel! En draai alles in een soort tipzakje. Kleef de uiterste randen vast met wat water!
- Enjoy!