Zondagochtend. Wat is er lekkerder, aangenamer dan een heerlijk plakkerig, met bosbessenjam bestreken stukje bananenbrood? Wel eh... Niets! En het fijnste van alles? Je kan er eindeloos van door eten. Het is gewoon pure gezondheid die je naar binnen werkt!
Het maken van bananenbrood is puur kinderspel. Om dat te bewijzen schakelde ik mijn twee kleine keukenprinsen in. Banaan snijden en prakken, havermout mixen tot havermeel. Ze vonden het super. En lekker.
Tip! Wil je dit hele brood glutenvrij? Vervang dan de portie spelt door een extra portie havermeel!
Heerlijk met een dikke laag bosbessenjam, GODDELIJK met pik-zwarte choco!
Ingrediënten:
- 1 tas speltmeel
- 1 tas havermeel (mix havermout tot poeder met een staafmixer)
- 1tl kaneel
- 1tl bakpoeder
- 1/2tl zout
- 1 tas ontpitte dadels
- 1/2 tas sojamelk / havermelk / ....
- 1 vanillestokje
- 4 bananen
- een handvol hazelnoten
How to:
- Verwarm de oven op 180°. Bekleed het bakblik met bakpapier.?
- Mix de spelt, de haver, de kaneel, het bakpoeder en de gehakte noten in een kom.
- Doe de dadels met de plantaardige melk en de vanille (uit het stokje halen!) in een maatbeker en pureer met de staafmixer.
- Prak de bananen.
- Mix alles door elkaar (bananen, meel, melk).
- Bak de cake 55-60 minuten in een oven.
- Probéér het te laten afkoelen.