donderdag 2 april 2015

SKINNY SINNER: #kokosrotsjes of #rochers, totally vegan!


Jaaaaa, eindelijk, een succes met kokosmeel! Ik dacht dat het nooit meer ging lukken en ik een volledige doos kokosmeel verspild had aan grove mislukkingen.
Maar nee, gisteren kwamen deze kokosrotsjes uit men oven en warempel, ze zijn heerlijk!

De schuldige waardoor ik kokosrotsjes zo lekker vind, is de BFF. Als je dit leest: Ja, jij ;)!
Zij gaat elk jaar voor haar mister op de zomerbraderie heerlijke kokosrotjes halen. Iedereen die van uit dezelfde buurt komt weet sowieso van welk kraampje ik bedoel. Zo heeft zij mij laten proeven van deze zoetigheden en nu zou ik er aan hele zak van willen opsmullen.

Maar er zijn voor ons nu eenmaal 2 problemen met kokosrotsjes. Ze zitten vol suiker en voor de vegans onder ons zijn ze ook niet geschikt door de eiwitten.

Daarom stel ik jullie voor: DE vegan kokosrotsjes, die zeker kunnen tippen aan die van de braderie.

Tip: Geef de rotsjes nog een chocoladelaagje!!!

Wat heb je nodig?

  • 1 banaan
  • 100gr geraspte kokos
  • 3 eetlepels kokosmeel (geen opgehoopte!)
  • 80gr gesmolten kokosolie
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 1 theelepel bicarbonaat
  • ongeveer 3 eetlepels plantaardige melk
How to?

  • Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier.
  • Prak je banaan.
  • Meng al je ingrediĆ«nten.
  • Het deeg mag zeker niet te droog lijken. Voeg desnoods meer melk toe.
  • Rol balletjes van je deeg, leg op je bakplaat en druk ze even een beetje aan zodat ze op een rotsje lijken.
  • Bak in de oven tot ze een mooi licht bruin kleurtjes hebben. Volgens mij wass dit bij mij tussen de 20 en 30 minuten.