dinsdag 26 januari 2016

VEGAN VIBES: Alfredo-pasta! Maar dan met een bloemkool, een halve kg spinazie en 3 courgettes?! Yes! Het kan!


Ik schrijf op deze blog heel wat persoonlijke dingen, en telkens ben ik verrast van de fijne reacties van jullie! 
We startten deze blog als creatieve uitlaatklep (naast onze buzzy leventjes als juffen) en om steeds meer en meer te kunnen experimenteren in de keuken. Ikzelf leerde héél wat van de "clean kitchen" af. En het is géén job. Enkel fun. Al is het soms best hard werken om alle lekkers voor jullie uit te vinden! Maar wat een energie krijgen we terug! Onbeschrijfelijk als je ziet hoeveel mensen onze posts lezen, delen of 'liken'. Zo fijn! Blijf het vooral lekker verder doen! Wij zijn nog lang niet uitgekookt! 
Deze pasta is echt fijn als je zin hebt in een vegan-cheesy-receptje! Laat maar weten hoe 't smaakte! 
Ingrediënten: 
- 1 bloemkool, gekookt
- 1/2 el kokosolie
- 2 teentjes look
- 1/2 cup havermelk
- 1 el lijnzaad
- 2el edelgistvlokken
- 1el citroensap
- 1/2 tl ui-poeder
- 1/2 tl look-poeder
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl peper
- 1/2 tl kurkuma
- 1tl gedroogde basilicum
- 1tl oregano, gedroogd 
Voor de pasta:
- 3 courgettes, in spirelli
- 400g gewassen spinazie
- 1 plantje basilicum, fijngesneden

How to: 
- Blend alle ingrediënten voor de saus in de blender tot een romige, kaasachtige saus.
- Roerbak de courgetteslierten in een grote wokpan, in een eetlepeltje kokosolie. Voeg de spinazie toe. Roerbak kort! Zorg dat het geen natte boel wordt.
- Kruid alles héél goed af met veel zout en peper!
- Meng de saus met de pasta en strooi er verse basilicum over. Top!