Mexicaans, één van onze favoriete keukens. Er zijn tijden geweest dat wij elke week naar ons favo Mexicaans restaurant gingen voor een heerlijke burrito. Helaas, was dit een vetrijke hap met kaas, vlees, zure room en veel sausjes.
Ook sloeg ik dan nog enkele margaritas (cocktail, niet de pizza) achterover. Waarna ik klaar was om mijn sombrero op te zetten en een siëstaatje te doen. Nu dat we een gezondere lifstyle hebben is dit gelukkig geen wekelijkse kost meer.
Met dit receptje geef je een healthy en skinny fiesta mexicana!
De zoete aardappel hebben we al op verschillende manieren klaar gemaakt. Deze wijze is super gemakkelijk maar vraagt wel wat tijd. Je kan de zoete aardappel poffen in de oven of s' zomers op de BBQ.
Gebruik je liever een gewone aardappel? Die moeten wel wat langer in de oven.
Ik heb er 2 heerlijke sausje bij gemaakt die licht en heerlijk zijn, om onbeperkt van de genieten. Die deel ik morgen met jullie en kan je ook als dipsausje gebruiken.
Wat heb je nodig?
2 pers.
- 2 zoete aardappelen
- 1/2 groene paprika
- 1/2 tot 1 pikant pepertje
- 0.5 rode ui
- 1 teentje look
- Kidney bonen (uit blik of zelf gekookt)
- Mais
- 1/2 tomaat
- Paar blaadjes koriander
- Olie
- Snuifje zout
- Optioneel: wat kaas naar keuze om af te werken.
How to?
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Smeer je aardappelen in met een dun laagje olie en een snuifje zout.
- Leg ze op een bladje zilverpapier en maak er een pakketje van. Zie dat het niet te strak is, maar het moet wel overal toe zijn.
- Leg in de oven voor 45-60 minuten, hangt af van de grote van je aardappel. Ik heb het na 45 minuten even op 220 graden gezet, en toen ging het héél snel hoor.
- Prik er af en toe in, om te zien of hij al gaar is.
- Snij je pepertje, look en ui fijn.
- Snij de paprika en tomaat in blokjes.
- Als je mais en bonen uit blik gebruikt, spoel ze dan af en laat ze uitleggen.
- Kook je je bonen zelf? Vergeet ze dan niet 's morgens te week te leggen.
- Bak je uit, look, pepertje en paprika kort.
- Voeg nadien de tomaat, mais en bonen toe.
- Werk af met wat versnipperde koriander blaadjes en je Mexicaans slaatje is klaar.
- Als je aardappel gaar is snij je deze doormidden en leg je er het slaatje tussen.
- Werk eventueel af met wat kaas en zet een paar minuutjes terug in de oven om te smelten.
- Serveer er de sausjes bij die je morgen meekrijgt en haal die sombrero al maar boven!
Ik heb er nog wat extra van het slaatje bij gegeten en wat jonge spinazie blaadjes.