Dit is een fris gerechtje met smaken die je in onze Belgische keuken niet vaak tegenkomt.
Dan heb ik over: sesam, koriander, limoen,mmmmm!
Dit gerechtje met sobanoedels is het perfecte comfort food. Het is niet veel werk en je kan het op slobberen met enkel een vork (of stokjes!) op de sofa, in je pyjama. Bij mij hoort daar dan vaak nog vogelnest-haar en een make-upvrije snoet bij.
Sobanoedels vind je bij Bio-planet, Albert Hein of natuurwinkels die tegenwoordig als kolen uit de grond schieten. Er zijn verschillende varianten meestal bevatten ze boekweit en is hier gember, zoete aardappel, zwarte rijst of andere aan toegevoegd. Maar je vind ze ook bijvoorbeeld puur met zwarte rijst. Opgepast, niet alle sobanoedels zijn zo zuiver als ze moeten zijn, soms is er tarwebloem aan toegevoegd, de snoodaards! Dit is vooral belangrijk als je glutenvrij wil eten.
Tip: Dit is ook superlekker met tofufrietjes.
Wat heb je nodig?
voor 2 personen
- 1 pak sobanoedels (ik heb de zwarte gekocht maar dat mag ook andere zijn)
- 1 handvol champignons
- 1 courgette
- 2 stengeltjes bosui (het mooie woord voor pijp-ajuin)
voor de saus
- 50gr sesamzaadjes
- olijfolie
- snufje zout
- sesamolie
- Mini stukje verse gember
- eetlepel koriander
- sap van een halve limoen
- 3 eetlepels water
- optioneel: als je de smaak te sterk- of gewoon fan bent-vindt kan je een theelepel pindakaas erbij doen.
How to?
- Rooster je sesamzaadje kort in een koekenpan.
- Giet ze in de foodprocessor met wat olijfolie en een snufje zout.
- Mixen tot een glad geheel. Ik had nog wat hele zaadjes, maar dit is niet erg.
- Voeg hierbij het stukje gember,de koriander,het limoensap en het water.
- Proef even, als het te sterk is voor jou voeg je er een theelepel pindakaas bij.
- Kook je noedels zoals aangegeven op de verpakking.
- Snij je champignons, courgettes en bosui in stukjes en bak ze een wokpan tot beetgaar.
- Voeg je noedels, groenten en sausje bij elkaar en werk af met nog wat blaadjes koriander en sesamzaadjes.