vrijdag 31 oktober 2014

VEGAN VIBES: Oranje paprika gevuld met blé! Olé!

Voor de twijfelaars, een groene of rode, -ja zelfs een gele- paprika is eveneens heerlijk, maar ik -persoonlijk- hou het meest van de oranje exemplaren. Herfst enzo. En pompoen? Ja, die heb ik nu wel even gehad! 
Vegan? Check! Healthy? Oh, ja, CHECK! Maak als side-dish een salade van spinazie (de overschotjes) en avocado. Snij er enkele kerstomaatjes bij en je hebt een heerlijk bordje gezondheid voor je neus! Smakelijk! 

Ingrediënten: 
- 4 oranje paprika's
- 150g blé
- een rode ui
- 20 kerstomaatjes
- 400g spinazie
- een plantje bladpeterselie
- cashewnoten, geroosterd, ongezout (doe het even lekker zelf)
- 1tl kaneel
- 1tl komijn
- olijfolie
- peper en zout


How to: 
- Verwarm je oven voor op 200°.
- Snij de hoedjes van de paprika's en verwijder de zaadlijsten.
- Vet de ovenschaal in met olijfolie en wrijf de paprika's en de hoedjes ook lichtjes in.
- Zet de paprika's in de ovenschaal, de hoedjes ernaast. Dek alles af met aluminiumfolie en bak alvast 15 minuten in de oven.
- Kook de blé volgens de verpakking klaar.
- Doe de rode uit, de tomaten en de kaneel in een pan en bak met de kaneel, het komijnpoeder, peper en het zout enkele minuutjes door.
- Voeg de spinazie en peterselie toe en bak tot de spinazie geslonken is. Dit zal een minuutje of 3 zijn.
- Voeg de cashewnoten en blé toe. Warm alles samen even op.
- Haal de paprika's uit de oven en vul met het mengsel. Doe de folie er weer over en bak nog 20 minuten.
- Haal de folie er af en bak nog een keer tien minuten. 


Smakelijk!!!