Het vraagt gewoon een beetje creativiteit van jezelf! Ik zou elke dag hummus willen eten, bij mijn lunch, diner en als dipsausje voor mijn groentjes tussendoor. Helaas kan ik nu eenmaal niet elke dag peulvruchten verdragen. Dan is mijn buik even opgeblazen als die van Lieselotte binnen enkele maanden, maar dan zonder kleintje erbij.
Welcome baba ganoush! Say what?! Deze auberginedip uit de Libanese keuken heeft niet alleen een gekke naam, maar smaak ook gewoon te gek - in de goede zin van de uitspraak dan-.
Wat heb je nodig?
- 2 aubergines
- sap van 1 citroen
- 1/2 theelepel komijn
- 1.5 eetlepel tahin
- groot snufje zout
- 1 teentje knoflook (geperst)
- peterselie en paprikapoeder om te serveren.
How to?
- Verwarm je oven voor op 200graden.
- Prik met een vork gaatjes in je aubergine.
- Leg deze in de oven op de rooster en bak voor 1uur.
- Draai de aubergine om en bak nog een half uurtje.
- Laat afkoelen en haal de schil er af.
- Plet met je vork en voeg de andere ingrediënten toe. Het kan ook in de blender maar het is lekker als er wat structuur in zit.
- Serveer met de peterselie en wat paprikapoeder op.