woensdag 6 januari 2016

BIRTHDAYMADNESS: Magical vanilla-cupcakes with sweet-cashewcream-frosting! #birthdaymadness


Het is m'n dochters verjaardag! Zes wordt ze! En net op die avond, de avond waarop ze met kriebels in haar buikje gaat slapen, valt haar tand uit! De vijfde al. Zenuwachtig sloop ze de trap op en stopte ze hem onder haar hoofdkussen. Hopelijk vergeet de tandenfee haar niet, nu ze ook jarig is! 
Morgen deelt ze cakejes uit. "Die mama zelf gebakken heeft!", vertelde ze me. Ik moest even zuchten, de afgelopen 48u en de komende 72u zijn zowat de meest gevulde uit de afgelopen maanden. Maar.. hé, zij is de verjaardagsprinses

Aan de slag dus. Vanillecupcakes in no-time. 24 Om precies te zijn. Het recept is trouwens maar voor 12. Of ze helemaal super-healthy zijn? Ze barsten van de kokosbloesemsuiker, haha. Maar lekker, yes. En als je dan toch de keuze hebt tussen een machinaal-gemaakte-cupcake en eentje als deze... Mijn god, kies dan dit heerlijk stukje gebak! 

De frosting (bovenop) zijn gemaakt van 200g geweekte, gemixte cashewnoten (geen water toevoegen) en stijf geworden kokosmelk (in de ijskast). Vervolgens zijn ze gekleurd met natuurlijke kleurstoffen zoals framboos, spirulina en kurkuma. Just amazing. Ik weet nu al dat ze zal glimlachen, m'n meisje, op haar zesde, superdeluxe, verjaardag. Met vijf tanden uit. Een glimlach vol gaten! 

Ingrediënten: 
  • 250ml havermelk
  • 1tl citroensap
  • 200g speltmeel
  • 14g wijnsteenbakpoeder
  • ¾ tl baking soda
  • een flinke snuif zout
  • 80ml kokosolie
  • 150g kokosbloesemsuiker
  • 1 vanilleboontje (merg)


How to: 
  • Meng het speltmeel met het wijnsteenbakpoeder.
  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Bekleed een muffinvorm met 12 muffinvormpjes.
  • Meng de melk met het citroensap en zet apart. Dit kabbelt misschien maar dat kan geen kwaad. Straks activeert dit citroensap de bakingsoda.
  • Meng het speltmeel nu met de bakingsoda en het zout.
  • Meng in een andere kom de gesmolten kokosolie met de suiker en het vanille-merg.
  • Doe het meelmengsel geleidelijk aan bij het olie-mengsel en af en toe een scheutje melk.
  • Roer kort tot een egaal mengsel, hier en daar zal er nog een klontertje kokosbloesemsuiker zijn, dat is oké.
  • Verdeel over de cupcakevormpjes.
  • Bak nu 18 minuten in de oven.
  • Klaar!