In elke supermarkt of elk groentekraam kom je deze mooie wit met paarse groente tegen. Maar wat maak je ermee? Geen flauw idee ,was mijn eerste reactie!
Toen zag ik die grote, bijna klaar om weg te smijten, knolselder liggen en ook de rode bietjes schreeuwden om aandacht. Jullie gaan samen iets lekker vormen. Oh, en dat deden ze, om je vingers bij af te likken!
Wat heb je nodig?
1 ovenschotel voor 4 pers.
- 1 grote knolselder
- 2 kleine pastinaakjes
- 2 bietjes
- 1 raap
- 1 kopje groene linzen
- 2 eetlepels verse rozemarijn, fijn gehakt
- 2 eetlepels verse tijm, fijn gehakt
- 1 ui
- 3 teentjes look
- scheut sojasaus
- 2 theelepels arrowrootpoeder
- water
- scheutje plantaardige melk
How to?
- Snij de pastinaak, raap en biet in blokjes van 1cm.
- Snij de ui en 2 teentjes knoflook fijn.
- Fruit de ui in wat olie.
- Voeg de knoflook, rozemarijn en tijm toe.
- Laat enkele minuten sudderen.
- Voeg hierbij de pastinaak, raap, bietjes en de linzen.
- Voeg water toe tot je groentjes onder staan en breng aan de kook met een deksel.
- Kook tot de linzen zacht zijn en al het water weg is.
- Snij ondertussen de knolselder en 1 teentje look.
- Kook tot de knolselder beetgaar is en pureer in een blender.
- Werk af met peper en zout naar smaak.
- Roer de sojasaus door de linzen als ze gaar zijn.
- Meng het arrowrootpoeder met 1 eetlepel water en doe dit onder het linzenmengsel.
- Neem een ovenschotel en doe het linzen-knollenmengsel er in.
- Hierop doe je knolselder puree.
- Bak in de oven tot de bovenkant lichtjes begint te kleuren.
- Smakelijk!