Chocolade met courgette. Het lijkt de vreemdste combinatie ooit, maar het is heerlijk! De courgette neemt al de smaken van de cacao en de noten op en zorgt voor een echte brownie-textuur. Geloof me, dit wordt jouw favoriete 10-uurtje!
Ingrediënten:
- een kopje blanke hazelnoten
- twee kopjes dadels, in kleine stukken
- een eetlepel gesmolten kokosvet (Albert Heijn)
- twee eetlepels (rauwe) cacao (of ongezoet cacaopoeder) (Albert Heijn)
- 3 eetlepels kokospoeder
- 50g geraspte courgette
How to:
- Hak de hazelnoten fijn in de keukenmachine.
- Voeg de dadels erbij.
- Meng met 2el kokosrasp, gesmolten kokosolie en de courgette tot een smeuïge massa.
- 'Boetseer' een rechthoekje op een bakpapier.
- Laat enkele uren (een nachtje) opstijven in de ijskast.
- Wentel de plakkerige brownies door kokospoeder.
- Ga zitten, neem een hapje en laat nazinderen.