Weinig tekst en uitleg vandaag. Ik ben zo moe! Maar dit gerechtje wilde ik echt even naar jullie toe katapulteren... Het was super-fijn, super licht én helemaal kidsproof!
Ingrediënten bloemkoolrijst:
- 1 bloemkool in roosjes, 3 minuten gestoomd
- 1/2 cup peterselie
- 2 el fijngehakte dragonblaadjes
- 1 el gedroogde oregano
- 1 el fijngehakte tijm
- 1/4 cup olijfolie
- 1/2 cup pijnboompitten
- 1el citroensap
- 1/4tl gember
- 1tl zout
Ingrediënten avocado-rucola-mayonaise:
- 2 bussels rucola
- 1/2 plantje peterselie
- 1 knooflookteentje
- 1/4 cup olijfolie
- 1/2 cup pijnboompitten
- 1el citroensap
- 1cm2 gember
- 1tl zout
- 1 hele rijpe avocado (licht geprakt)
Ingrediënten salade:
- 1 groene kropsalade, heel fijn gesneden
- 1 grote hand vol spinazie, heel fijn gesneden
- 1/4 venkel, in fijne reepjes
- 1 geraspte appel
- 1 geraspte wortel
- 20 groene / zwarte olijven, fijngesneden
- 1el citroensap
- 1tl olijfolie
- een snuifje zout
- een hand vol kiemen naar keuze
Afwerking: tijmbloemetjes!
How to:
- Meng alles voor de salade en laat even in de koelkast staan om te marineren.
- Doe de gestoomde bloemkool met alle andere rijst-ingrediënten in de keukenmachine met S-mes en hak fijn tot rijst-structuur. Doe dit niet te lang, dan krijg je puree!
- Doe alle ingrediënten voor de avocado-mayonaise in de blender en pureer tot een gladde saus. Proef, het is best pikant/bitter... Maar in combinatie met de rest helemaal oké!