Schorseneren zijn vergeten groenten. Ik laat ze al jaren liggen in de supermark -bewust...jakkie!-. Ze zien er uit als stukken modder in een pakje. Lelijk, en vuil. Toch worden ze dé winterasperges genoemd, omdat ze, eens schoongemaakt helder wit horen te zijn.
Doe handschoenen aan als je ze met een dunschiller ontdoet van hun 'dirty'-kantje. De aarde dringt diep in je poriën, met vuile -en dit voor eventjes- handen tot gevolg. Gooi de schorseneren ook onmiddellijk in een pot water. Zo behouden ze hun nootachtige, witte kleur.
Doe handschoenen aan als je ze met een dunschiller ontdoet van hun 'dirty'-kantje. De aarde dringt diep in je poriën, met vuile -en dit voor eventjes- handen tot gevolg. Gooi de schorseneren ook onmiddellijk in een pot water. Zo behouden ze hun nootachtige, witte kleur.
Sowieso zullen deze lange stokken wat met je doen. Je gaat ervan houden of je haat ze. Er is niets tussen.