Geen tofu-fan? Vervang deze dan door kippenblokjes, net zo goed!
Ingrediënten:
- 300g tofu (of 2 kippenborstfilets)
- 1 paksoi
- 1 rode peper
- 1 bos koriander
- 2 teentjes knoflook
- 400g soba-noedels
- 3 eetlepels speltbloem
- 3 eetlepels sesamzaadjes
- 1 verkruimelde speltwafel
- 1 eetlepel agavesiroop
- 4 eetlepels sojasaus
- 4 eetlepels kokosolie
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 2 eetlepels venkelzaadjes
- zwarte peper
- zout
How to:
- Snij de tofu in blokjes. Dep hem niet té droog.
- Meng de verkruimelde speltwafel, de sesamzaadjes, de venkelzaadjes en de peper en zout in een kom.
- Wentel de tofublokjes door de kruidenmengeling en nadien door de speltbloem.
- Zet even opzij.
- Hak de paksoi grof. Hou het witte en groene gedeelte apart.
- Verwijder de pitjes uit het pepertje.
- Snipper de knoflook fijn.
- Verhit 2 eetlepels kokosolie in de wok en roerbak het pepertje en de knoflook 1 minuut.
- Voeg de witte stelen van de paksoi toe. Roerbak 5 minuten.
- Voeg de witte wijnazijn en de agavesiroop toe. Roerbak 1 minuut.
- Voeg de paksoiblaadjes toe. Meng goed.
- Kook de noedels volgens de verpakking.
- Giet de noedels af en meng onder de gewokte paksoi.
- Verhit de 2 overige eetlepels kokosolie in een pan en bak de tofublokjes bruin.
- Meng de tofu met de wokgroentjes.
- Werk af met grofgehakte koriander.
Smakelijk!