donderdag 23 oktober 2014

Chips van boerenkool, overheerlijk superfood in een krokant jasje!


Boerenkool is voor de meeste onder ons nog een vreemde in de keuken. Bij onze noorderburen vind je deze bijna het hele jaar door, in de diepvries of vers.
In België staat deze superfood beter bekend als krulkool en het seizoen is net begonnen.

In Healthy foodie-land is boerenkool echt hot!

Als je 100 gram boerenkool eet heb je meer als genoeg van je dagelijkse hoeveelheid A,C en K binnen. Het zit ook vol met vezels, ijzer en magnesium. Kortom, één van de gezondste groenten ter wereld!
En zeker niet onbelangrijk, het is zeer duurzaam om te verbouwen. Want onze wereld moet nog een eeuwigheid mee, zoals Louis Neefs zong.

Ik was al zo lang aan het wachten voor deze chips van boerenkool te maken. Ze waren zeker het wachten waard. Ze zijn overheerlijk en een waardige vervanger voor de echte vettige chips.

Eet ze als snackje of smul ze gezellig op bij je favoriete tv-serie (hier grey's anatomy ;)).

Wat heb je nodig?
voor een kommetje vol

  • 50 gram boerenkool in kleine stukjes, enkel het bladgroen niet de harde nerven.
  • 1/4 eetlepel geurloze kokosolie
  • Kruiden naar keuze, ik heb 1/2 paprikapoeder gebruikt
  • 1 theelepel zout (zeezout, Himalaya, Keltisch,... )

How to?

  • Verwarm je oven voor op 160 graden.
  • Smelt je kokosolie en doe hierbij je kruiden.
  • Giet dit over je boerenkool.
  • Meng met je handen goed en wrijf elk blaadje goed in.
  • Bekleed je bakplaat met bakpapier en verspreid je boerenkool hierop.
  • Ga hier goed over met je zoutmolentje.
  • Bak voor 7 minuten en draai ze allemaal een om.
  • Bak hierna nog eens voor ongeveer 7 minuten.
  • Opgepast, ze mogen niet bruin worden!
  • Laat afkoelen en smul ze op.