donderdag 12 november 2015

SKINNY SINNER: Friends are the -raspberries in the chocolate brownie- cookies!

Ik heb altijd een chocolade-probleem gehad! Zolang ik me kan herinneren, ben ik verlekkerd op zwarte chocolade

Mijn dochter en zoon spraken me trouwens afgelopen week aan en vertelde me dat ze samen een bakkerij zouden openen. Als ze groot zijn. Natuurlijk. Nu bakken ze immers thuis de pannen van het dak.
Dat m'n zoon een echte kok is, daar twijfel ik geen seconde aan. Hij houdt van het hele proces. Het mengen, mixen en creëren van een prachtig kubusje brownie. En dan maar hopen... dat het echt heerlijk wordt. 

Ingrediënten: 
- 2el lijnzaad
- 5el water
- 1/2 kopje kokosolie
- 3/4 kopje kokosbloesemsuiker 

- 1/4 kopje raw cacaopoeder
- 1 1/2 kopje spelt-bloem (volkoren)
- 1tl bakpoeder
- 1 kopje amandelmelk
- 50g raw-cacaostukjes in stukjes
- 1 kopje frambozen (ontdooid) 


How to: 
- Verhit de oven op 180°.
- Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Meng in een grote kom het lijnzaad en het water. Maak je flax-eggs.
- Doe nu alle ingrediënten bij elkaar en meng telkens heel goed.
- Voorzichtig meng je ook de chocolade en tot slot de frambozen.
- Bak de boel 25 minuten in een oven.
- Laat alls helemaal afkoelen -dat moet, door de kokosolie!- en geniet van dit staaltje lekkers!