Het is weer snack-tijd, want volgens de reclame (van een heel ongezond en vies poedersoepje) is een dag niet gepauzeerd, een dag niet geleefd!
Bevroren blauwe besjes in een krokant jasje van Griekse yoghurt. Het klinkt als een haute cuisine gerechtje. Maar nee, het is een heerlijk eenvoudig tussendoortje waar je zonder schuldgevoel kan van snoepen.
Dit receptje vraagt om Griekse yoghurt, die bevat veel meer eiwitten dan normale yoghurt. Hierdoor heb je langer een vol gevoel en ga je minder snel naar ongezonde troep grabbelen. Koop de echte Griekse yoghurt en je krijgt er ook nog eens wat probiotica boven op.
Koop alsjeblieft geen yoghurt waar smaakjes aan toegevoegd zijn! Natuurlijk krijgen wij ook kippenvel van toegevoegde suikers, dus zeker checken. Een goede Griekse yoghurt heeft ook een vet percentage en een dik, romige structuur.
Nu zie ik al de eters-van-Griekse-yoghurt-van-danone verbaasd kijken, een dik, romige structuur? Ja inderdaad dik en niet lopend als drinkyoghurt!
Ben je vegan? Ga voor de meest romige plantaardige yoghurt die je vind. Ik heb het zelf niet geprobeerd met plantaardige yoghurt, dus laat zeker weten met welke het lukt.
Wat heb je nodig?
- Griekse yoghurt
- Blauwe bessen (mag bevroren maar hoeft niet)
- optioneel: honing als je de yoghurt te zuur vind.
How to?
- Doe een flinke schep yoghurt in een kommetje
- Voeg eventueel een scheutje honing toe.
- Voeg hierbij je blauwe bessen en roer alles door elkaar.
- Leg een bakpapiertje op een bord, plankje, ovenschotel.... (zolang het maar in je vriezer past).
- Leg de blauwe bessen, met yoghurtlaagje één voor één op het bakpapier.
- Zet in de vriezer voor 2uurtjes, bewaar ze daar ook.
- Heb je meer geduld dan ik? Dan kan je je besjes één voor één op een satéprikker prikken en door de yoghurt halen. zo krijg je een mooier laagje en blijft je yoghurt mooi wit.