donderdag 6 november 2014

CELEBRATING FALL: Pumpkin chocolate chip cookies!

 
Het heeft even geduurd voor ik dit pompoen receptje deelde met jullie. Maar ik beloof het, ze zijn het wachten meer dan waard!

Deze koekjes hebben hoog gescoord tijdens de pompoen proefavond en zijn gewoon super lekker.
Ze zijn een gezonde variant van de, door iedereen geliefde, chocolate chip cookies. Of zoals sommige ze ook kennen, de New Yorkers van de Aldi.

Weet je dat er in Amerika hotels zijn waar je dagelijks zo een mega groot en warm chocolate chip cookie krijgt, heaven toch gewoon!! Helaas wel een aanval op de lijn, misschien moeten we ze dit receptje eens doorsturen?

Deze pompoenkoekjes hebben een heerlijke herfsttwist -hello!, pompoen en kaneel-. Verslind ze als tussendoortje of bij een lekker warm tasje thee.

Opgepast door ze rijzen nogal fel dus maak ze zeker niet groot. Ik had de eerste keer koeken zo groot als een pistolet!

Wat heb je nodig?

  • 110gr havermoutmeel
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
  • 4 eetlepels pompoenpuree *
  • 2 eetlepels plantaardige melk
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 ei
  • 1/2 theelepel bicarbonaat of bakpoeder
  • Stukjes chocolade 86% of cacaonibs
  • kaneel
  • gemberpoeder
  • nootmuskaat

* Bak stukjes pompoen in de oven tot ze beetgaar zijn en pureer ze. Of gebruikt wat pompoenpuree die je nog over hebt van het laagjes-ontbijt.

How to?

  • Verwarm je oven op 180 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier.
  • Meng het havermoutmeel, kokosbloesemsuiker en bicarbonaat.
  • Kluts het ei en meng dit onder de pompoenpuree met de melk en de honing.
  • Smelt de kokosolie en voeg dit voorzicht bij het pompoenmengsel.
  • Doe hierbij je droge ingrediĆ«nten en kruid af naar smaak met kaneel, gemberpoeder en nootmuskaat.
  • Als laatste lepel je de stukjes chocolade onder het deeg.
  • Maak op het bakpapier kleine koekjes van dit deeg.
  • Bak ongeveer 15 minuten in de oven.