Ik geef het toe, dit was een vluggertje! Ik heb vandaag niet veel tijd (ok, ik wou ook gewoon nog even chillen in mijn zetel ;) en besefte veel te laat dat het vandaag mijn beurt was om te posten.
Gelukkig wou ik al een tijdje dit receptje uitproberen en stond er nog een blik kikkererwten in de kast.
Een blikje!! Ja, in blik. Ik ben er geen fan van en geef natuurlijk de voorkeur aan zelf gekookte kikkererwten. Maar ik ben zeker niet de enigste die de hele dag met een heerlijk receptje in haar hoofd rond loopt, om dan 's avonds te beseffen dat je de kikkererwten niet te week heb gelegd. Voor zo'n gevallen heb ik dus steeds een blikje in huis. Maar let goed op je ingrediënten en kies voor het merk met de minste chemische brol en zonder suiker.
Geroosterde kikkererwten kan je gezellig voor de tv opsmullen in de plek van borrelnootjes of als een healthy snack. Ook bij een salade zijn ze volgens mij heerlijk.
Kruid ze naar je eigen smaak en probeer er zoveel mogelijk uit!
Tip: Laat je kikkererwten goed uitlekken, of ze nu uit blik komen of zelf gekookt zijn.
Wat heb je nodig?
- 250 gr gekookte kikkererwten
- 1 eetlepel gesmolten kokosolie
- Kruiden (ik heb echt véél paprikapoeder en currypoeder gebruikt)
How to?
- Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier.
- Meng de kikkererwten, kruiden en kokosolie.
- Verspreid de kikkererwten over je bakplaat.
- Bak zo voor ongeveer 20min.
- Schep ze even om bak nog eens 10min.
- Ik wed ervoor dat de helft het afgekoelde stadium niet haalt ;)