Ik ben geen kookboekenmensje, ik lees ze wel, maar koop ze niet. In de bib snuister ik regelmatig wel eens door de kookafdeling. Maar ik vind het leuker om op het wereldwijde web uren te zitten zoeken naar lekkere receptjes.
Lieselotte is wel een echt kookboekenmensje, op haar keukenkasten staan een paar prachtige exemplaren te blinken.
Het was ook daar dat ik dit fantastische receptje tegen kwam, in een boek van Pascale Naessens.
Ik heb al veel gehoord over mevrouw Naessens, maar had nog nooit echt receptjes van haar bekeken.
Toen ik dus in Lieselotte haar keuken het receptje zag voor dit warme chocolade dessertje liep het water me in mijn mond.
Dit is gewoon één van de lekkerste dessertjes ooit, echt waar! De zalig warm en smeuïge chocolademousse raakt eerst je tong en dan volgt de lichtjes zurige toets van het fruit, TO DIE FOR!
Nog een leuke bijkomstigheid:Je hebt er geen 101 ingrediënten voor nodig en het is zo snel klaar. Ik heb alleen de hoeveelheid suiker wat aangepast want ik ben geen zoetebek.
Tnx, mevrouw Naessens!
Wat heb je nodig?
4 personen
- 300 gr pure chocolade 86%
- 600 gr bessenmengeling uit de diepvries
- 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
- 4 eieren
- optioneel: verse besjes om te serveren
How to?
- Verwarm je oven op 180 graden.
- Ontdooi de bessen en laat ze goed uitlekken.
- Smelt de chocolade.
- Scheid de eierdooiers en eiwitten.
- Meng de suiker met je eierdooiers en voeg de bessen toe.
- Klop het eiwit stevig op en meng voorzichtig met de gesmolten chocolade.
- Neem een ovenschaal (of cakevorm zoals ik) en giet hierin je bessen-eimengsel.
- Hierover schep je chocolademousse.
- Bak in de oven voor 10-15 minuutjes
- Geniet!