maandag 28 december 2015

VEGAN VIBES: Quiche met venkel en andere greens! Wat met de eitjes dan? Niet nodig hoor!


Quiche is een klassieker in de keuken, vooral als er veggies mee-eten. Maar wat als er vegans bij aanschuiven? Dan kan je nog steeds die quiche serveren! En de eitjes dan? Heb je nodig hoor met dit receptje!

Jullie weten allemaal dat ik de niet-vegan van ons tweetjes ben, dus eitjes zijn hier nog steeds in huis. Maar als ik een receptje kan veganizen en misschien zelfs lekkerder kan maken, dan gaan we er ook voor!

Het basisrecept voor de quiche ben ik ooit tegengekomen op een andere blog. Maar weet niet meer van waar, sorry! Ondertussen heb ik het al uitgeprobeerd met alle mogelijke groenten dat ik in huis had. Lees: restjes groenten die in een hoekje van de koelkast lagen weg te kwijnen en geen dag meer gingen mee gaan.
Vandaag was dit dus een eenzame venkel, een verrimpelde paprika en nog steeds wel  knapperige spinazie.

Wat heb je nodig?
1 grote quiche

  • 200gr ongekookte kikkererwten.
  • 380 ml water
  • 1 eetlepel kokosolie
  • handje verse basilicum
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • veel peper en een snufje zout

  • 1 kleine venkel
  • 1,5 rode paprika
  • 2 handjes spinazie in stukjes gesneden
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 kleine kerstomaatjes als versiering

How to?

  • Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een springvorm met bakpapier.
  • Mix de kikkererwten, water, kokosolie, basilicum, tijm tot een mooi geheel.
  • Kruid bij met peper en zout.
  • Laat even rusten.
  • Snij de ui en knoflook fijn en fruit ze in een pan met wat olie.
  • Snij de venkel en paprika in blokjes.
  • Voeg de groenten bij de ui en bak voor ongeveer 5 minuutjes.
  • Roer er nog even de spinazie door en meng de groenten met het kikkererwtenmengsel.
  • Giet alles in de springvorm met het bakpapier.
  • Halveer de kerstomaatjes en leg ze er bovenop.
  • Bak in de oven voor ongeveer 30 minuten.