Weer een klassieker in een veggie jas! Dit is nog een bewijs dat je gerust alledaags kan eten zonder vlees. De hubbie en kids zullen er dol op zijn.
Ik maak het altijd zonder vleesvervanger. Maar je kan er gerust wat quorn of andere bij bakken.
Voor deze goulash gebruik ik 2 eetlepels ketchup. De meeste ketchup uit de supermarkt bevat suiker!
Ga opzoek naar een suikervrije variant, als dat belangrijk is voor jou. Of maak deze gewoon zelf! uhmmm....misschien nog een idee voor een volgende post.
Maak een grote pot en vries in, in kleinere porties. Zo heb je snel een maaltijd op tafel staan op drukke dagen.
Ik eet de goulash altijd met zilvervliesrijst, maar eigenlijk gaat dit met alles samen.
Wat heb je nodig?
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 200gr champignons
- 3 tomaten
- 1 ui of 1.5 rode ui
- 2 teentjes look
- 350 ml groentenbouilion
- 4 eetlepels sesamzaad
- 1 blikje tomatenpuree (ongeveer 2.5 eetlepels)
- 2 eetlepels ketchup ( gebruik suikervrije als je dat wil)
- paprikapoeder
- oregano
- komijn
- peper en zout
How to?
- Snij de paprika en in dunne reepjes en de champignons en tomaat in grotere stukken.
- Snipper de ui en look fijn.
- Fruit je ui en look met wat olijfolie in een kookpot.
- Voeg hierbij je paprika's en champignons.
- Als dit verkleint is in hoeveelheid voeg je er de tomaten en sesamzaadjes bij.
- Doe hierbij ook de groentebouillon , tomatenpuree en ketchup.
- Kruid af naar smaak.
- Laat dit goed doorkoken voor ongeveer 15min.