woensdag 26 november 2014

VEGGIE VIBES: Super snelle en veelzijdige groentenschotel!



Al 4 dagen lig ik vast gekluisterd aan mijn zetel. Ja, de microbenbeestjes hebben mij ook te pakken gekregen. Niet leuk! Wat een geluk dat mijn wederhelft met plezier dan het eten maakt.

Nu had ik vandaag door dat ik zelf al enkele dagen niet meer gekookt heb en dus niets meer had om te delen met jullie, paniek! Ik ben snel, voor zover het nu snel gaat, uit mijn zetel gesprongen en heb iets bij elkaar gesmeten.

Ik moet toegeven het is iets smakelijks geworden en ik heb er ineens ook een lunchke voor morgen mee. Deze avond het gegeten met een pitabroodje en wat spinazie. Als lunch het ik wat rucola en feta onder gemengd


Dit is een echte restjes-opmaker dus gooi er gerust in wat jij nog hebt liggen!

Wat heb je nodig?

  • 1/2 rode ui
  • 1 teentje look
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1/2 courgette
  • handje vol kerstomaten
  • Een klein rood pepertje, als je van pikant houdt!
  • 1 klein blikje kikkererwten
  • 1/4 avocado
  • 1 eetlepel versnipperde, verse koriander
  • 1 eetlepel currypoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • Kokosolie om in te bakken

How to?

  • Spoel de kikkererwten af en laat ze even uitlekken.
  • Snij al je groenten in kleine blokjes.
  • De ui, look en het pepertje mag je fijner snijden.
  • Bak je groenten, ui, look en het pepertje te samen in de pan met een beetje kokosolie.
  • Voeg na enkele minuten de kikkererwten en kruid af naar smaak.
  • Snij je avocado in blokjes of besmeer je broodje ermee.
  • Smakelijk!