dinsdag 22 maart 2016

VEGAN VIBES: Comfort pasta met pompoen en spinazie!



Ik zou het vandaag met jullie kunnen hebben over de akelige gebeurtenissen van vandaag. Maar neen, ik kies heel bewust om het niet te doen. Laten we gewoon over iets vrolijk praten, een verhaaltje met een happy ending!

Ik probeer elke dag met mijn kleine haarbal naar het bos te trekken. Onze beentjes strekken, een frisse neus halen en elke keer dezelfde route. Zalig! Enkele dagen geleden zag ik tussen de heide en het lange gras een wit staartje springen: een konijntje. De kleine schattigaard hoorde er duidelijk niet thuis. Hij leek een op en top huiskonijntje.

Nijnemans was graatmager en zijn mooi pelsje was één en al knoop! Erg hoe sommige mensen kleine schattige nijntjes kopen om ze nadien te dumpen in het bos al ze groot en te veel werk zijn. 
Natuurlijk kon deze foodie het niet laten het diertje niet achterlaten.

Na een bezoekje aan de dierenarts en enkele dagen door te brengen in mijn woonkamer ,met bussels wortels, was hij al wat op plooi gekomen.
Vandaag is hij dan ook naar zijn forever home gegaan, met een lieve caviavriend en veel loopruimte.
Het gaat je goed Nijnemans!

Maar ik mis-zijn geknabbel en gesnuffel toch een beetje hoor. Vandaar een heerlijk bordje comfortfood vanavond!

Wat heb je nodig?

  • 1 butternut
  • 1 pikant pepertje
  • 2 teentjes knoflook
  • speltpasta of rijstnoedels
  • 4 grote handjes spinazie, of meer natuurlijk!
  • peper, basilicum
  • sap van 1/2 citroen
  • 3 eetlepes gehakte walnoten
  • scheutje plantaardige melk
  • 2 eetlepels olijfolie

How to?

  • Verwarm je oven op 200 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier.
  • Snij de butternut in blokjes en rooster ze in de oven voor ongeveer 30-40 minuutjes.
  • Kook ondertussen de pasta al dente.
  • Snij de knoflook en het pepertje fijn en fruit met wat olijfolie in een wokpan.
  • Pureer 2/3 van de geroosterde pompoen met een scheutje plantaardige melk.
  • Voeg de pompoenpuree en de blokjes bij in de wokpan en roer enkele minuten goed door.
  • Voeg hierbij de spinazie en pasta en roer alles goed door elkaar met de olijfolie.
  • Werk af met het citroensap en de walnoten.