Enkele dagen geleden kregen wij een mailtje met de vraag of wij lekkere hummus receptjes hebben. Deze lekkere kikkererwtensaus is super veelzijdig en hoort zeker thuis in een gezonde veggie lifestyle.
Mijn grootste probleem met originele hummus is de tahin. Dit is al niet in de eerste de beste supermarkt te vinden. Als ik het dan vind glijden mijn ogen naar het prijskaartje en gaat de tahin braaf terug in het rek. Ik vind dit gewoon belachelijk duur voor een klein potje sesampasta!
Je zou tahin zelf kunnen maken. Maar volgens mij is mijn klein hakmolentje van de staafmixer hier niet sterk genoeg voor.
Deze hummus is dus niet hetzelfde als het originele receptje maar zeker ook super lekker hoor. Voor de kruiding kan je experimenteren met wat je lekker vind. Ik gebruik er niet graag look in omdat ik het vaak gebruik om te snacken. Mijn medemens is mij hiervoor dan ook dankbaar geloof ik.
Hummus kan je op een cracker smeren, als dipsaus voor rauwe groentjes, mayonaise vervangen,......
Wat heb je nodig?
- 140gr gekookte kikkererwten. (kan uit blik, maar liefst zelf gekookt)
- 40gr Griekse yoghurt
- Een paar druppels citroensap
- Kruiden die ik gebruikt heb: paprikapoeder, peper, zout en een beetje harissapasta.
How to?
- Voeg al je ingrediƫnten toe aan je blender.
- Mix alles tot een glad geheel.
- Bewaar de hummus in de koelkast.