De BFF haalt ook haar neus op voor de boerderijgeur van bietjes telkens ik met een nieuw receptje af kom. Dit keer ben ik slimmer geweest en heb er niets over gezegd.
Bij deze dus, sorry bestie om je iets te geven wat je denkt niet te lusten! Maar je hebt ze toch maar goedgekeurd ;)
Deze brownies zijn ook een leuk idee om je kids wat meer groenten te doen eten. Pssst, ze gaan het nooit weten hoor.
Heb je nog wat bietjes over? Maak dan 's morgens of voor het sporten onze heerlijke Beet it! smoothie.
Tip: Als je liever de rode biet wat rustiger introduceert gebruik dan wat meer courgette i.p.v. bietjes.
Wat heb je nodig?
- 300gr gekookte rode biet (opgepast het sap maak roze vlekken!)
- 100 gram courgette
- 50gr cacaopoeder
- 60gr kokosbloesemsuiker (vervang eventueel door 2 eetlepels honing)
- 1tl bicarbonaat of bakpoeder
- zeezout
- 3el kokosmelk
- 2el kokosolie
- 2eieren
- 1 el vanille extract
- 60 gr speltmeel
- 2 eetlepels kokosrasp
- Verwarm je oven op 180 graden.
- Rasp de biet en courgette fijn.
- Knijp deze geraspte groenten goed uit. (Ik had dit niet gedaan en had te natte brownies!)
- Meng al je droge ingrediënten en zet apart.
- Kluts je eieren en meng met de kokosmelk en vanille extract.
- Smelt de kokosolie en roer die voorzichtig in het eimengsel.
- Voeg hierbij de geraspte groenten en de droge ingrediënten.
- Meng alles goed tot een egaal deeg.
- Proef eventueel nog even of je meer suiker of cacao wil toevoegen.
- Bedek een ovenschaal of brownie-bakplaat met bakpapier.
- Verdeel het deeg over het bakpapier, ongeveer 2 cm dik.
- Bak in de oven voor ongeveer 55 minuten. Check tussendoor even met een prikkertje.