zaterdag 5 maart 2016

VEGAN VIBES: Just another noodle recipe! #addict


Bijschrift toevoegen
Mijn noedelverslaving is ondertussen al wat onder controle. Oh god, waarom zijn ze ook zo lekker om op te slurpen. Maar ik heb met toch weer maar eens laten verleiden tot een heerlijk kommetje noedels met een hoop groentjes bij.

Het was mijn bedoeling om nog een 'tikkeneitje' onder te doen, om een soort homemade afhaalchinees in elkaar te flansen. Maar ik ben de laatste tijd zo vergeetachtig dat geen één receptje eindigt zoals gepland . Dus is het een receptje in de categorie vegan vibes geworden, niet erg toch.

Wat heb je nodig?

  • 1/2 pakje soba noedels
  • 1 rode paprika
  • 2 wortels
  • 1/2 courgette
  • 1 eetlepel verse basilicum
  • 1 eetlepel verse koriander
  • 1 lente-uitje
  • 1 pakje tempeh
  • 2 eetlepels ongezouten pinda's
voor het sausje

  • 2 theelepels sambal
  • 2 theelepels kokosbloesemsuiker
  • 3 eetlepels soyasaus
  • 2 eetlepels lijnzaad olie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepel water
  • 1/2 theelepel veganox
  • Sap van 1/4de limoen


How to?

  • Kook de soba noedels zoals aangegeven op de verpakking.
  • Haal de courgette, wortels en paprika door je spiralizer of snij in fijne reepjes met je dunschilder.
  • Snij de tempeh in kleine blokjes en bak in je wokpan.
  • Wok je groentjes hierbij tot ze beetgaar zijn.
  • Mix alle ingrediënten voor de saus tot een mooi geheel en voeg bij de groenten.
  • Voeg hierbij de noedels en roer alles door elkaar.
  • Werk af met het gesneden lente-uitje, basilicum, koriander en pinda's