maandag 19 januari 2015

OH MY OATS: Apple blondies #vieruurtje!


Brownies, brownies, brownies, wij zijn er gek op! Hoe meer chocolade hoe liever. Wij hebben dan ook enkele van onze favoriete receptjes met jullie gedeeld.

RAW brownies
Brownies met rode biet
Brownie-ijs
Karamel-banaan brownies

Maar wat als je geen chocolade fan bent? What the ****? Dat kunnen wij ons niet voorstellen. Maar toch kennen wij chocolade-haters. Voor hun geen brownies maar blondies! Blondies met havermout, appel en kaneel.

Ik had een bordje vol in mijn keuken staan , klaar voor in de boekentas. Maar toen ik mijn rug keerde waren er nog maar 2 over. Mijn mister-HandsoffmyFOOD heeft ze dus met overtuiging goed gekeurd!

Wat heb je nodig?

  • 150gr havermout (eerst fijn malen)
  • 3 middelgrote appels
  • 3 theelepels koekkruiden of kaneel
  • 2 eieren
  • 1,5 eetlepel gesmolten kokosolie
  • 1 eetlepels rozijnen
  • 1 eetlepel lijnzaad

How to?

  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Kluts je eieren en meng deze onder de fijn gemalen havermout en de koekkruiden.
  • Voeg hierbij het lijnzaad en de kokosolie.
  • Rasp 2 appels en snij de andere in kleine stukjes
  • Meng dit samen met de rozijnen onder de rest van het deeg.
  • Als je een brownie bakplaat hebt kan je deze gebruiken. Anders neem je een ovenschaal of springvorm.
  • Bekleed je plaat of schaal met bakpapier en verdeel het deeg hierin.
  • Bak in de oven voor ongeveer 25 minuutjes met een bakpapiertje over.
  • Haal het bakpapier er af en bak nog eens 25 minuten.
  • Blondie-time!