Brownies, brownies, brownies, wij zijn er gek op! Hoe meer chocolade hoe liever. Wij hebben dan ook enkele van onze favoriete receptjes met jullie gedeeld.
RAW brownies
Brownies met rode biet
Brownie-ijs
Karamel-banaan brownies
Maar wat als je geen chocolade fan bent? What the ****? Dat kunnen wij ons niet voorstellen. Maar toch kennen wij chocolade-haters. Voor hun geen brownies maar blondies! Blondies met havermout, appel en kaneel.
Ik had een bordje vol in mijn keuken staan , klaar voor in de boekentas. Maar toen ik mijn rug keerde waren er nog maar 2 over. Mijn mister-HandsoffmyFOOD heeft ze dus met overtuiging goed gekeurd!
Wat heb je nodig?
- 150gr havermout (eerst fijn malen)
- 3 middelgrote appels
- 3 theelepels koekkruiden of kaneel
- 2 eieren
- 1,5 eetlepel gesmolten kokosolie
- 1 eetlepels rozijnen
- 1 eetlepel lijnzaad
How to?
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
- Kluts je eieren en meng deze onder de fijn gemalen havermout en de koekkruiden.
- Voeg hierbij het lijnzaad en de kokosolie.
- Rasp 2 appels en snij de andere in kleine stukjes
- Meng dit samen met de rozijnen onder de rest van het deeg.
- Als je een brownie bakplaat hebt kan je deze gebruiken. Anders neem je een ovenschaal of springvorm.
- Bekleed je plaat of schaal met bakpapier en verdeel het deeg hierin.
- Bak in de oven voor ongeveer 25 minuutjes met een bakpapiertje over.
- Haal het bakpapier er af en bak nog eens 25 minuten.
- Blondie-time!