zondag 22 november 2015

SUPER SOUPS: To cold outside?! Try this cauliflower-kale soup #opwarmertje


Elke morgen rond half 7 maakt mijn kleine haarbal mij wakker. Ze moet en zal eten hebben, natuurlijk hoort daar ook een tripje naar de tuin bij. Ja, ze is zo verwend dat wij ze niet alleen buiten laten als het donker is. Dus daar stond ik in mijn pyjama, totaal niet voorzien op de grote koude! Toen ik de ijspegels aan de tuinstoelen zag, wist ik dat ik mij een beetje mispakt had...

Ik ben altijd al het mag-de-verwarming-op-type geweest, maar nu was het echt vries vries koud!
Wat hoort er voor mij bij als je broek er bijna af vriest? Een heerlijke kom warme drank of soep, die je rode neus direct ontdooit, na een fikse wandeling.

Zo gezegd, zo gedaan! Die pluizig haarbal was trouwens niet meteen de meest enthousiaste wandelaar vandaag. Maar, eens ze wat gelopen had, genoot ze even hard van onze tochtje in het bos.
Bij het thuiskomen ben ik direct in de keuken gevlogen en heb ik dit super soepje uit mijn mouw getoverd.

Wat heb je nodig?

  • 370gr bloemkool
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gr boerenkool
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
  • tijm
  • cayennepeper
  • 1,5 liter warme groentebouillon
  • optioneel om te serveren: boerenkoolchips, pitten en zaden.

How to?

  • Verwarm je oven voor op 200graden en bekleed je bakplaat met bakpapier
  • Snij de ui en knoflook fijn, de bloemkool in roosjes.
  • Doe alles in een kom en roer door elkaar met 1/2 theelepel cayennepeper en 1 eetlepel tijm.
  • Voeg er de kokosolie bij en leg het mengsel op je bakplaat.
  • Bak in de oven voor ongeveer 15-20 minuutjes
  • Die de boerenkool in je blender met de groentebouillon.
  • Voeg hierbij de bloemkool uit de oven en mix tot een gladde soep.
  • Kruid eventueel nog bij naar smaak.
  • Smakelijk en veel warmte ;)