Dit gerechtje is met zijn cranberry's, peterselie, massa's paddenstoelen en noten een echte boost voor je lijf, en kwam, per toeval in m'n wok-pan terecht. Eerlijk waar, het recept waar ik mee begon, lijkt er nog weinig op. Pas toen ik doorhad dat ik er totaal naast aan het koken was maar het toch geniaal lekker bleek te zijn besloot ik het op onze blog te zetten. Let's get some healthy, clean fall-food!
Ingediënten:
- 15g gedroogde paddenstoelen
- olijfolie (zet de fles maar al naast je)
- 400g gemengde paddenstoelen (eventueel in schijfjes)
- 2 sjalotjes (fijngehakt)
- 2 teen knoflook
- 175g quinoa (ik gebruikte een mengeling van verschillende kleuren... herfst!)
- 100g gedroogde cranberry's
- 1 plantje peterselie (platte peterselie)
- 75g grof gehakte hazelnoten
- 75g parmezaan
- 50g pijnboompitten
- zout & peper
How to:
- Week de gedroogde paddenstoelen in een halve liter kokend water. Zet dit even opzij.
- Snij de verse paddenstoelen eventueel in schijfjes (de grote exemplaren) en kieper alles met een scheut olijfolie in een hoge pan (ik gebruikte een wok-pan). Kruid met peper en zout.
- Bak ze bruin aan en doe ze even in een kom. Zet opzij.
- Fruit de sjalotten en 1 geperste knoflook in de wok.
- Doe de quinoa in de wok en bak hem mee tot hij met z'n heerlijke geur de keuken vult.
- Giet de geweekte paddenstoelen af in een vergiet, giet het water over de quinoa. Breng de quinoa en het paddenstoelenwater aan de kook.
- Voeg zout toe naar smaak.
- Laat 20 minuutjes doorkoken. Hou in de gaten en voeg eventueel water toe (indien nodig).
- Maak de pesto in een blender:
- Rooster de pijnboompitten en de hazelnoten in een droge pan.
- Doe in een blender.
- Voeg de peterselie, parmezaan, 1 teen knoflook en olijfolie (naar textuur) toe.
- Kruid af met peper en zout. - Wanneer al het water verdampt is voeg je de cranberry's toe aan de quinoa. Doe ook de gebakken champignons toe.
- Werk af met enkele eetlepels pesto en zet de overschot in een potje bij op tafel.
Smakelijk!!!