Asperges, groene linzen en gerookte zalm... Deze drie heerlijke eenvoudige, ingrediënten gaan zo waanzinnig goed samen dat ik vandaag toch wel reikhalzend uitkeek naar deze lunch. Je kan dit echter ook perfect maken als hapje, voorgerechtje of een volwaardig hoofdgerecht. Dit gerechtje tover je in een kwartiertje al op tafel! Eenvoudig, én lekker. Just the way I like it!
Dit gerecht is een klassieker en gaat bijgevolg vergezeld met een hollandaisesaus. Jawel die botersaus die je traditioneel maakt door eigeel op te kloppen met beurre clarifié. Het was dus dringend tijd om dit lekker maar ongezond sausje om te toveren tot een romig, smaakvol en clean exemplaar op basis van Griekse yoghurt. Haal snel deze ingrediënten in huis en begin er aan!
Wat heb je nodig (per persoon)?
- 3 asperges
- 2 velletjes gerookte zalm
- 75 gram groene linzen
- 3 el Griekse yoghurt
- 1 el kokosolie
- 1 eidooier
- 2 fijngesnipperde teentjes knoflook
- 1/2 citroen
- kruiden: zout, cayennepeper, komijn, paprikapoeder
- 1/2 el mosterd
- eventueel ter afwerking: luzernekiemen, garnalen, dille en/of wasabi(-sesamzaadjes)
How to?
- Kook de linzen 14 minuten (of wat er op de verpakking staat) in gezouten water.
- Schil de asperges en snij het uiteinde van de asperges. Grill de asperges 12 minuten.
- Stoof de knoflook aan in een eetlepeltje kokosolie. Zet het vuur niet té hoog, maar zeker ook niet te laag.
- Voeg de eidooier toe en klop deze stevig zodat dit niet aanbakt. Je klopt dit op alsof je een sabayon aan het kloppen bent. Voeg beetje bij beetje het citroensap en Griekse yoghurt toe.
- Kruid de saus af met de kruiden en de mosterd. Proef! Kruid op smaak.
- Leg de zalm op je bord, leg hierop je asperges en werk af met de linzen.
- Garneer met luzerne, garnaaltjes, dille, wasabi of wasabisesamzaadjes