Denk jij bij pannenkoeken ook aan fruit, ijs of chocolade? Maar met pannenkoeken er zijn zoveel meer mogelijkheden. Ik eet ze als ontbijt, lunch en diner en ja zelfs de restjes worden gebruikt om te snacken. Eigenlijk gaat er geen dag voorbij dat ik niet denk aan pannenkoeken.
Dat zit er al in van toen ik klein was. Ik weet nog goed dat ik vroeger met mij vader ergens pannenkoeken ging eten waar ze allerlei verschillende soorten op het menu hadden staan. Zowel de klassieke zoete als de varianten met spek, kaas of groenten. Mijn eetgewoontes zijn nu wat veranderd. Maar dat wil net zeggen dat ik niet meer weet hoe heerlijk ze allemaal waren.
Deze pannenkoeken met erwten en munt zijn heerlijk als lunch met een salade en wat Griekse yoghurt. Of serveer ze bij je avondmaal. Op de foto heb ik ze als lunch gemaakt met wat gebakken groentjes.
Munt is een superkruid voor je gezondheid. Het bevordert je spijsvertering en kan hulp bieden bij misselijkheid en hoofdpijn. Plus, dit kruid ruikt gewoon heerlijk, ik ben fan!
Tip: Check zeker ook onze recepten voor de super easy banaan-ei pannenkoeken en boekweitpannenkoeken.
Wat heb je nodig?
- 250gr doperwtjes
- 2 eetlepels verse munt
- 30gr boekweitmeel
- scheutje kokosolie/olijfolie
- 1 ei
- peper
How to?
- Kook je erwtjes gaar. Als je uit blik of voorgekookte gebruikt hoeft dit natuurlijk niet.
- Pureer je erwtjes, munt en het ei tot een mooi geheel. Dit kan met de blender of staafmixer.
- Voeg het meel en de olie toe.
- Geef nog een goede draai aan je pepermolen.
- Bak je pannenkoekjes tot ze licht gebruind zijn.