Ik hou echt van snel eten. Deze wraps zijn dé ideale weekendlunch. Snel klaar, super lekker en healthy as hell. Ook kidsproof -wat bij mijn kritische proevers belangrijk is- en uit het vuistje te eten.
Ze zijn ook helemaal tarwe- en glutenvrij, wat ze nog eens hip en sexy maakt bij allerlei diëten. Jep, deze lieverds wil je hélemaal in je keuken op een zaterdagmiddag. Met een frisse salade als side-dish kan je alleen maar glimlachen om zoveel fijns op je bord!
Ze zijn ook helemaal tarwe- en glutenvrij, wat ze nog eens hip en sexy maakt bij allerlei diëten. Jep, deze lieverds wil je hélemaal in je keuken op een zaterdagmiddag. Met een frisse salade als side-dish kan je alleen maar glimlachen om zoveel fijns op je bord!
Ingrediënten:
Wraps (6 wraps):
- 200g boekweitmeel
- 400ml water
- 2 tenen geperste knoflook
- een flinke hand zeer fijn gehakte kruiden (peterselie, tijm, rozemarijn)
- zout
- 400ml water
- 2 tenen geperste knoflook
- een flinke hand zeer fijn gehakte kruiden (peterselie, tijm, rozemarijn)
- zout
Vulling van guacamole en champignons (1 wrap) :
- 2el olijfolie
- 200g verse champignons
- 1 teentje knoflook
- 2el citroensap
- een handvol peterselie
- 1 rijpe avocado
- 2el olijfolie
- 200g verse champignons
- 1 teentje knoflook
- 2el citroensap
- een handvol peterselie
- 1 rijpe avocado
How to:
- Voeg alle ingrediënten voor de wraps samen.
- Bak ze in een pan als pannenkoeken. Het is even zoeken maar de juiste handeling maar eens je 't door hebt is het een makkie!
- Verhit in een diepe pan de olijfolie en bak de champignons goudbruin. Voeg de geperste knoflook toe.
- Voeg 1el citroensap toe en de peterselie.
- Zet het vuur laag en hou warm.
- Halveer de avocado. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een kom. Prak goed en voeg de rest van het citroensap toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Leg de wraps open, bestrijk met het avocadomengsel, beleg met de champignons.
- Vouw de wrap dicht en druk voorzichtig plat.
- Verhit olie in een grillpan en bak de wrap nog even krokant aan beide kanten.
- Bak ze in een pan als pannenkoeken. Het is even zoeken maar de juiste handeling maar eens je 't door hebt is het een makkie!
- Verhit in een diepe pan de olijfolie en bak de champignons goudbruin. Voeg de geperste knoflook toe.
- Voeg 1el citroensap toe en de peterselie.
- Zet het vuur laag en hou warm.
- Halveer de avocado. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een kom. Prak goed en voeg de rest van het citroensap toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Leg de wraps open, bestrijk met het avocadomengsel, beleg met de champignons.
- Vouw de wrap dicht en druk voorzichtig plat.
- Verhit olie in een grillpan en bak de wrap nog even krokant aan beide kanten.
- Serveer de wrap goudbruin of met een grillpatroon.
Serveer warm. Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten