Dat ik fan ben van carrot-cake is geen geheim. Door hun zoete smaak werken wortels prima als suikervervanger!
Dat havermout op nummer 1 staat bij mijn ontbijt-gewoontes is ook wel duidelijk. Met andere woorden: toen ik dit recept vond op een of andere fantastische foodblog besloot ik dat ik het wel moest uittesten. Wat een fantastisch plan... Hmm!
Dat havermout op nummer 1 staat bij mijn ontbijt-gewoontes is ook wel duidelijk. Met andere woorden: toen ik dit recept vond op een of andere fantastische foodblog besloot ik dat ik het wel moest uittesten. Wat een fantastisch plan... Hmm!
Ingrediƫnten:
- 200ml plantaardige melk. Ik verkies sojamelk, omdat die een beetje zoet is en dat mag wel, met het carrot-cake verhaal in m'n achterhoofd.
- sap van 1 sinaasappel.
- 40g havermout
- 1 geraspte wortel
- 1 handje vol rozijnen
- 1 handje vol walnoten (geplet in de vijzel)
- kaneel naar smaak
- een speculaasje (ja, dat mag!)
- 1el honing
How to:
- Doe de plantaardige melk met het sinaasappelsap en de havermout in een pannetje en laat het (zachtjes) koken.
- Voeg, als het kookt, de wortel, de verkruimelde speculaas en de kaneel toe. Let op, de pap dikt snel in, blijf in de buurt!
- Voeg kaneel toe naar smaak.
- Kieper alles in een leuk kommetje en bestrooi met rozijnen, een restje geraspte wortel, gehakte noten. Marmer de honing over het geheel.