zondag 23 augustus 2015

OH MY OATS: ontbijttaart met dadels en verse vijgen #goodmorning!

 
Havermout in een kommetje, in een potje, als koek, in een brood...Er zijn mega veel recepten om je dag te starten met onze, oh zo geliefde, havermout. Maar wat als je inspiratie wat opgeraakt en je nog maar eens iets anders wil? Dan maken we er een taart van, lekker feestelijk!

Ik had nog wat verse vijgen van de bio boer liggen - denk zo vers dat ze uit elkaar vallen als je ze aanraakt- en heb deze er boven op gelegd. Super lekker! Maar heb je geen vijgen in huis? No worries, laat ze weg of vervang ze door bv. een banaantje.

Deze ontbijttaart is lekker zoet met een krokante crumble er boven op. Ideaal om je dag te starten of mee te nemen als tussendoortje.

Wat heb je nodig?

  • 190gr havermout
  • 180ml plantaardige melk
  • 1 ei
  • handjevol dadels
  • 2 verse vijgen
  • 3 eetlepels noten, ik heb hazelnoten gebruikt
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  • scheutje vanille extract
  • 1/2 theelepel bakpoeder

How to?

  • Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm (20cm) met bakpapier.
  • Hak de dadels in kleine stukjes.
  • Meng deze met de havermout, melk, ei, kokosolie, vanille en bakpoeder, tot een mooi geheel.
  • Giet dit in je springvorm.
  • Snij de vijgen in schijfjes en leg ze op het deeg in de springvorm.
  • Hak de noten fijn en strooi ze het deeg en de vijgen.
  • Druk ze wat aan en zet je taart in de oven.
  • Ik ben vergeten te timen hoelang ze er heeft ingestaan, sorry! Denk toch zeker 30minuten, check af en toe met een prikkertje of ze gaar en laat ze afkoelen.