Ja ik vraag veel, ik weet het. Maar dat moet nu toch wel lukken zeker?
Dus zet je maar schrap voor een overdosis aan wafelrecepten! Tenminste, als ik het proper maken van het wafelijzer niet beu word. Tip voor kerstmis: een wafelijzer met uitneembare platen.
Enkele minuten geleden heb ik mijn eerste poging al laten aanbranden. Oeps, bakken en op Facebook snuffelen gaan niet samen! De tweede keer was ik er ook maar net op tijd bij.
Deze wafeltjes hebben een plakkerige structuur die doet denken aan een suikerwafel en zijn ook lekker zoet. Het zijn wafeltjes om direct, warm op te eten. Over het bewaren heb ik nog geen tips, want ze zijn al allemaal op.
Ik stel voor dat we de receptjes allemaal samen proberen en dan onze favoriet kiezen! It's waffle time....
Heb jij al een succesreceptje dat wij gewoon moeten uitproberen? Stuur het gerust door!
Wat heb je nodig?
Voor 1-2pers.
- 1 banaan
- 70gr speltmeel
- 1 eetlepel honing/agave/ maple syrup
- 1 eetlepel gesmolten kokosolie + extra voor het wafelijzer in te vetten.
- Snuifje kaneel
How to?
- Prak je banaan.
- Meng hieronder de andere ingrediƫnten tot een mooi deeg.
- Vet je wafelijzer in en wacht tot het op temperatuur is.
- Verdeel je deeg over het wafelijzer en bakken maar!
- Open je wafelijzer niet te snel, dan gaan je wafel uit elkaar vallen.